Rusia a respins propunerea de încetare umanitară a focului de Paște. Informația a fost confirmată și de către președintele Ucrainei, Volodimir Zelenski.

Încetarea focului, propusă să înceapă la 21 aprilie și să dureze patru zile, a fost menționată pentru prima dată de secretarul general al ONU, Antonio Guterres, la 20 aprilie, informează Mediafax, potrivit stiripesurse.ro.

Rusia nu a acceptat însă aceasta propunere, informația fiind confirmată și de către președintele Zelenski. Acesta își îndeamnă poporul să nu își piardă speranța.

Zelenski: Rusia a respins propunerea de a stabili un armistițiu de Paște

„Din păcate, Rusia a respins propunerea de a încheia un armistiţiu de Paşte. Asta arată foarte bine cum tratează conducătorii acestui stat credinţa creştină şi una dintre sărbătorile cele mai importante şi pline de bucurie. Dar noi ne păstrăm speranţa. Speranţa pentru pace, speranţa că viaţa va învinge moartea. Mâine este Vinerea Mare pentru creştinii răsăriteni. Cea mai tristă zi a anului. O zi în care orice ai putea face valorează mai puţin decât rugăciunea. Cu excepţia... apărării patriei, apărării camarazilor în luptă”, a spus Volodimir Zelenski”, a spus Volodimir Zelenski.

Anterior, joi, reprezentantul permanent al Ucrainei la ONU, Sergiy Kyslytsya, a afirmat că această propunere a fost respinsă de Rusia.


Despre autor:

Clara Vacaru
Clara Văcaru a revenit in echipa 9am in anul 2022, după o pauză de doi ani. Pasionată de știri de când se știe, a terminat Facultatea de Jurnalism și lucrează în presă de peste 10 ani.
Crede cu tărie că “informația este putere” și visează ca, în viitor, să aibă o afacere în domeniul educației.
Mai multe

Ultima actualizare: 22 Aprilie 2022 - 04 : 04

Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.