O explozie puternică a avut loc într-o mină de cărbuni din sudul Poloniei. Evenimentul s-a soldat cu patru morți și zeci de persoane rănite.

Explozie la o mină de cărbuni din Polonia

Proprietarul companiei miniere JSW a declarat că explozia de la mina de cărbuni Pniowek din Pawlowice a avut loc puțin după miezul nopții, din cauza unei posibile scurgeri de gaz metan. Aceasta s-a produs la o adâncime de 1.000 de metri. În momentul impactului, în zonă se aflau 42 de mineri, 21 dintre aceștia au fost transportați la spital cu diverse răni.

„O veste foarte tristă”, a scris viceprim-ministrul Jacek Sasin pe contul său de Twitter.

„Patru mineri au murit în urma unei explozii în mina Pniowek. Căutarea altor șapte este în desfășurare… Mă alătur în rugăciune familiilor minerilor și celor dragi lor”, a mai scris acesta.

Prim-ministrul polonez va face o vizită la mina de cărbuni

Medicii care le-au acordat primul ajutor medical minerilor, au declarat că majoritatea s-au ales cu arsuri. La operațiunea de salvarea minerilor au fost implicate 13 echipe, însă eforturile au fost suspendate temporar.

„Operațiunea de salvare a fost suspendată temporar până când bariera de praf, care protejează baza de salvare împotriva exploziei provocate de gazul metan, este refăcută”, a spus compania minieră într-un comunicat.

Prim-ministrul polonez Mateusz Morawiecki a afirmat că „gândurile și rugăciunile” sale sunt alături de familiile minerilor care au decedat și că în curând va face o vizită în zona în care a avut loc tragicul eveniment.


Despre autor:

Valentina Podgorneac
Valentina Podgorneac este originară din Republica Moldova și la vârsta de doar 16 ani a ales să se mute la București pentru a-și continua studiile liceale. În anul 2017 a absolvit un colegiu cu profil economic, însă pasiunea pentru scris a fost mult mai puternică decât orice altă dorință. În timpul studiilor a redactat comunicate de presă în cadrul Organizației Studenților și Elevilor Basarabeni din București. A efectuat stagii de practică la agenția de presă RADOR și la Biroul de Comunicare al Ministerului Educației, acumulând multe informații și sfaturi utile pentru viitoarea sa carieră. A urmat un Curs de Dicție și Discurs Public cu Veronica Coberman, mentor în comunicare.

Valentina Podgorneac este absolventă a Facultății de Jurnalism și Științele Comunicării din cadrul Universității București, iar de mai bine de un an face parte din familia 9AM. Iubește să știe tot ce mișcă, să fie informată, și la rândul ei, să informeze și pe alții, deoarece un om informat este un om puternic. Pentru ea, scrisul nu este doar o pasiune, ci un stil de viață.
Mai multe

Ultima actualizare: 20 Aprilie 2022 - 02 : 04

Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.