Preşedintele american Joe Biden a refuzat invitația lui Volodimir Zelenski de a vizita Ucraina pe timp de război.

Biden nu va merge în vizită în Ucraina

“Nu este prevăzut ca preşedintele să meargă acolo, permiteţi-mi să repet”, a declarat purtătoarea de cuvânt a liderului american, Jen Psaki.

Ucraina a fost vizitată în ultimele săptămâni de mai mulţi lideri europeni, printre care se numără și preşedinta Comisiei Europene, Ursula von der Leyen. Aceștia au văzut cu propirii ochi situația cumplită prin care trece Ucraina.

Guvernul american ar fi propus să trimită un reprezentant la Kiev, însă Casa Albă a exclus acest lucru, în special o vizită oficială a președintelui, din motive de securitate.

“Dacă cineva ar merge acolo, nu am spune asta de aici”, a mai spus purtătoarea de cuvânt a preşedintelui american.

SUA vrea să redeschidă ambasada la Kiev

Într-un interviu realizat de CNN, Volodimir Zelenski a declarat că își dorește ca Joe Biden să facă o vizită în Ucraina, astfel făcându-i o invitație șefului american.

“Cred că va veni”, “dar decizia îi revine: Desigur, depinde de situaţia de securitate”, a precizat el. “Dar cred că el este liderul Statelor Unite şi pentru asta ar trebui să vină să vadă”, a mai adăugat liderul statului ucrainean.

De asemenea, purtătoarea de cuvânt a Casei Albe a menționat luni că Statele Unite își dorește să îşi redeschidă ambasada la Kiev cât mai curând, fără a oferi vreo dată fixă.

Acesta este cu siguranţă scopul nostru. Evident, este important să avem o prezenţă diplomatică acolo”, a declarat Jen Psaki.


Despre autor:

Valentina Podgorneac
Valentina Podgorneac este originară din Republica Moldova și la vârsta de doar 16 ani a ales să se mute la București pentru a-și continua studiile liceale. În anul 2017 a absolvit un colegiu cu profil economic, însă pasiunea pentru scris a fost mult mai puternică decât orice altă dorință. În timpul studiilor a redactat comunicate de presă în cadrul Organizației Studenților și Elevilor Basarabeni din București. A efectuat stagii de practică la agenția de presă RADOR și la Biroul de Comunicare al Ministerului Educației, acumulând multe informații și sfaturi utile pentru viitoarea sa carieră. A urmat un Curs de Dicție și Discurs Public cu Veronica Coberman, mentor în comunicare.

Valentina Podgorneac este absolventă a Facultății de Jurnalism și Științele Comunicării din cadrul Universității București, iar de mai bine de un an face parte din familia 9AM. Iubește să știe tot ce mișcă, să fie informată, și la rândul ei, să informeze și pe alții, deoarece un om informat este un om puternic. Pentru ea, scrisul nu este doar o pasiune, ci un stil de viață.
Mai multe

Ultima actualizare: 19 Aprilie 2022 - 05 : 04

Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.