Vicepremierul Ucrainei, Irina Vereşciuk, a acuzat autoritățile de la Chișinău că se implică prea puțin în soarta Ucrainei care acum trece prin momente cumplite. Oficialul de la Kiev susține că Moldova nu ar dori să strice relațiile cu Moscova.

Ucraina lansează acuzații la adresa Republicii Moldova

Autoritățile de la Kiev se arată indignate de atitudinea Republicii Moldova față de situația critică din Ucraina. Vereşciuk i-a făcut o invitație președintelui Republicii Moldova, Maia Sandu, pentru a vedea în realitate ororile războiului. Vicepremierul Ucrainei a declarat că și Ucraina și Moldova au un dușman comun, iar în această situație, poziția Chișinăului nu este una concretă.

„Poate mai e nevoie de făcut o declaraţie, ca să înţelegem că Republica Moldova e cu Ucraina? Că avem o problemă comună şi un duşman comun? Că nu ne este frică să rămânem fără gaz, pentru că acest gaz nu înseamnă nimic fără oameni? Că nu ne este frică de probleme economice, pentru că ştim că după vor urma victime, va fi război. Republica Moldova e protejată de Ucraina, de femeile noastre, care sunt violate, de copii noştri, care au devenit calici”, a declarat vicepremierul ucrainean într-un interviu pentru Jurnal TV, citat de Unimedia.

Ba mai mult, Vereşciuk afirmă că Republica Moldova ar avea de profitat de pe urma situației tensionante din Ucraina în privința aderării acesteia la Uniunea Europeană.

„Moldova a depus cerere de aderare la UE, încercând să mai obţină vreun profit economic. Sunt mirată, pentru că mereu am sprijinit-o pe doamna preşedinte, care avea discursuri foarte bune. Credeam că sprijinul contează pentru ea, pentru că e o înfăţişare democratică, nouă, a Republicii Moldova, care nu va tăcea”, a mai declarat vicepremerul Ucrainei.


Despre autor:

Valentina Podgorneac
Valentina Podgorneac este originară din Republica Moldova și la vârsta de doar 16 ani a ales să se mute la București pentru a-și continua studiile liceale. În anul 2017 a absolvit un colegiu cu profil economic, însă pasiunea pentru scris a fost mult mai puternică decât orice altă dorință. În timpul studiilor a redactat comunicate de presă în cadrul Organizației Studenților și Elevilor Basarabeni din București. A efectuat stagii de practică la agenția de presă RADOR și la Biroul de Comunicare al Ministerului Educației, acumulând multe informații și sfaturi utile pentru viitoarea sa carieră. A urmat un Curs de Dicție și Discurs Public cu Veronica Coberman, mentor în comunicare.

Valentina Podgorneac este absolventă a Facultății de Jurnalism și Științele Comunicării din cadrul Universității București, iar de mai bine de un an face parte din familia 9AM. Iubește să știe tot ce mișcă, să fie informată, și la rândul ei, să informeze și pe alții, deoarece un om informat este un om puternic. Pentru ea, scrisul nu este doar o pasiune, ci un stil de viață.
Mai multe

Ultima actualizare: 19 Aprilie 2022 - 12 : 04

Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.