Comisia Naţională de Sănătate din China a anunţat marţi că alte şapte persoane au murit din cauza maladiei COVID-19 în metropola Shanghai, care ridică bilanţul total al deceselor confirmate de la începutul pandemiei în această ţară la 4.648, relatează EFE.

Cazurile de infectare cu COVID din China cresc în fiecare zi

Shanghai, care a raportat luni primele trei decese de COVD-19 după plasarea în carantină a oraşului în urmă cu peste o lună în urma unei creşteri vertiginoase a numărului de cazuri, a anunţat că cele şapte persoane decedate din cauza noului coronavirus aveau vârste cuprinse între 60 şi 101 ani, potrivit presei locale.

China se confruntă cu o recrudescenţă a infectărilor atribuită variantei Omicron, care a provocat cifre record de contagieri nemaivăzute de la declanşarea pandemiei în prima jumătate a anului 2020.

Astfel, Comisia a raportat marţi alte 3.316 cazuri de COVID-19 detectate în ultimele 24 de ore în întreaga ţară, dintre care 3.297 prin transmitere locală, iar restul venite din exterior.

Retail jobs

Localitățile din China cu cele mai multe cazuri de infectare

Localităţile cu cele mai multe cazuri raportate sunt Shanghai (3.084) Jilin (88), Heilongjiang (64), Canton (20) şi Jiangsu (11).

Autorităţile sanitare chineze au informat marţi şi despre detectarea a 18.284 de cazuri asimptomatice, dintre care 18.187 sunt locale (majoritatea la Shanghai), iar restul de 19 au fost detectate la călători veniţi din străinătate.

Numărul total al contagierilor active în China continentală a crescut la 30.384, dintre care 75 sunt considerate grave. Potrivit Comisiei, de la începutul pandemiei s-au infectat 188.351 de persoane şi alte 4.648 au murit din cauza COVID-19, menționează Agerpres.


Despre autor:

Valentina Podgorneac
Valentina Podgorneac este originară din Republica Moldova și la vârsta de doar 16 ani a ales să se mute la București pentru a-și continua studiile liceale. În anul 2017 a absolvit un colegiu cu profil economic, însă pasiunea pentru scris a fost mult mai puternică decât orice altă dorință. În timpul studiilor a redactat comunicate de presă în cadrul Organizației Studenților și Elevilor Basarabeni din București. A efectuat stagii de practică la agenția de presă RADOR și la Biroul de Comunicare al Ministerului Educației, acumulând multe informații și sfaturi utile pentru viitoarea sa carieră. A urmat un Curs de Dicție și Discurs Public cu Veronica Coberman, mentor în comunicare.

Valentina Podgorneac este absolventă a Facultății de Jurnalism și Științele Comunicării din cadrul Universității București, iar de mai bine de un an face parte din familia 9AM. Iubește să știe tot ce mișcă, să fie informată, și la rândul ei, să informeze și pe alții, deoarece un om informat este un om puternic. Pentru ea, scrisul nu este doar o pasiune, ci un stil de viață.
Mai multe

Ultima actualizare: 19 Aprilie 2022 - 10 : 04

Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.