O primă repetiție pentru parada militară din data de 9 mai din Piața Roșie cu ocazia Zilei Victoriei împotriva Germaniei naziste a avut loc luni, la Alabino, o suburbie a Moscovei. La ceremonie au participat aproximativ 11.000 de militari, conform RIA Novosti. Conform unor analiști, Rusia va încerca să grăbească zilele acestea ofensiva din Donbas, în estul Ucrainei, pentru a revendica o victorie pe câmpul de luptă înainte de 9 mai.

Repetiție pentru defilarea de Ziua Victoriei din 9 mai, cu 11.000 de militari, în plin război cu Ucraina

Celebrarea din Piața Roșie va fi asociată în acest an cu războiul din Ucraina în cazul în care nu se va ajunge la o încetare a focului înaintea acestei date. La repetițiile pentru spectacolul aerian din cadrul defilării, opt avioane de vânătoare MiG-29 au fost văzute la Alabino survolând sub forma de „Z”. Litera a devenit unul dintre simbolurile „operațiunii militare speciale” ruse din Ucraina.

În acest an, generalul de armata Oleg Saliukov, comandantul şef al forţelor terestre ale Federaţiei Ruse, a fost desemnat comandantul paradei militare din acest an în Piaţa Roşie.

„În total, 11.000 de militari, 131 de unităţi de armament modern şi echipamente militare, 77 de avioane şi elicoptere participă la pregătirile pentru parada din Piaţa Roşie”, au declarat luni agenţiei de presă RIA Novosti surse din cadrul Ministerului rus al Apărării.

Anterior paradei din piață, Rusia a comunicat că evenimentul va avea loc în acest an, fără niciun fel de amânare, precum s-a întâmplat în 2020 din cauza pandemiei de COVID-19, când manifestația a avut loc la finalul lunii iunie.

„Vom sărbători ca de obicei. Este cea mai sfântă sărbătoare a noastră. La noi în țară a fost și va fi în continuare o sărbătoare sfântă pentru toți rușii”, a spus purtătorul de cuvânt al președinției ruse, Dmitri Peskov.

Europenii spun că Rusia își propune să obțină victoria asupra Ucrainei până la 9 mai

Rușii simt o „preisune autoimpusă” pentru a obține un fel de victorie până la 9 mai, conform a doi oficiali eurpeni, citați de CNN. În mod tradițional, Kremlinul marchează data de 9 mai cu o paradă militară a victoriei în Piața Roșie și cu un discurs al președintelui Vladimir Putin.

Citeste si:
Ucraina susține că a doborât trei bombardiere rusești Su-34....
Ucraina susține că a doborât...

„Consolidarea și încercarea de a avea cel puțin ceva despre care să vorbească (ca de o victorie) este în mod clar în interesul lor", a declarat un oficial.

El a completat că presiunea timpului ar putea determina forțele ruse să facă greșeli, la care se adaugă problemele logistice și problemele de moral cu care se confruntă deja.

Cel de-al doilea oficial a declarat că un calendar politic pentru război ar putea duce la un „dezastru militar ca o consecință”. Totodată, ar putea determina armata moscovită să comită mai multe atrocități.


Citeste si:
Șeful Statului Major al Apărării, despre introducerea serviciului...
Șeful Statului Major al...

Despre autor:

Alexandra Chivu
Alexandra Chivu scrie pentru 9AM din anul 2021, iar în prezent ocupă funcția de redactor-șef. Ea și-a început activitatea în presă în 2016, în cadrul Facultății de Jurnalism, unde a scris câteva articole pentru site-ul instituției. Ulterior, a publicat materiale în ziarul „Ultimă oră”. Și de aici a început greul. Primul impact important în carieră a fost în cadrul Digi FM, unde a redactat știri de radio. A început munca la revista Ciao, în 2017. Nu a poposit și a continuat la Fanatik, din 2018 până în 2019. În paralel, benevol, s-a ocupat în câteva rânduri de pagina de Facebook SOS Autism Brăila. Din 2019 și până în 2021 a lucrat la Playtech, apoi a ajuns în prezentul numit 9AM.
Mai multe

Ultima actualizare: 18 Aprilie 2022 - 05 : 04

Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.