Prețul cărnii de miel crește de la zi la zi. După ce, în urmă cu o săptămână, un kilogram costa circa 50 de lei, acum, la mai puțin de o săptămână până la Paste, a ajuns la 60 de lei.

Preţul unui kilogram de carne de miel variază în magazinele din România cu o săptămână înainte de Sărbătorile Pascale, scrie Antena3.ro. Mulți români nu vor avea pe mese preparate din carne de miel, dar fiind faptul că un kilogram a ajuns să coste 60 de lei.

Anul trecut, un kilogram de carne de miel ajungea la 30-35 de lei. În aceste condiții, mulți se îndreaptă către carnea de pui sau de curcan.

Scumpirile nu se opresc însă aici. Preţul unui kilogram de cartofi a crescut în ultimul an cu 36%, uleiul s-a scumpit cu 32%, gazele naturale cu 47%, iar combustibilul cu 34%.

Ce spune ministrul Muncii, Marius Budăi, despre aceste scumpiri

întrebat ce le transmite românilor cu pensii de 1.000 de lei lună, a răspuns:

"Atât timp cât PSD va fi la guvernare, ne vom bate pentru aceste categorii vulnerabile, dar nu trebuie să uităm nici mediul de afaceri. Da, ştiu că nu este suficient (pentru un pensionar cu1.000 de lei - n.r.), că nu-şi permite", a comentat ministrul Muncii, potrivit sursei citate.


Despre autor:

Clara Vacaru
Clara Văcaru a revenit in echipa 9am in anul 2022, după o pauză de doi ani. Pasionată de știri de când se știe, a terminat Facultatea de Jurnalism și lucrează în presă de peste 10 ani.
Crede cu tărie că “informația este putere” și visează ca, în viitor, să aibă o afacere în domeniul educației.
Mai multe

Ultima actualizare: 18 Aprilie 2022 - 11 : 04

Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.