Bill Browder, un investitor exilat de regimul președintelui rus Vladimir Putin, a calculat că liderul de la Kremlin și oligarhii săi au furat de la poporul rus un trilion de dolari, notează Mediafax. „Aceştia sunt bani care ar fi trebuit să fie cheltuiţi pentru sănătate şi educaţie, drumuri şi servicii”, a spus afaceristul.

Un investitor estimează că Vladimir Purin și oligarhii săi au furat un trilion de dolari de la poporul rus

Browder evaluează că Vladimir Putin și oligarhii ruși au furat un trilion de dolari de la poporul rus de la căderea Uniunii Sovietice. „Aceştia sunt bani care ar fi trebuit să fie cheltuiţi pentru sănătate şi educaţie, drumuri şi servicii", a declarat Browder la un eveniment organizat în Manhattan, unde a celebrat publicarea celei de-a doua sale cărţi, intitulată „Freezing Order", în care povesteşte cum a devenit un duşmanul șefului de stat rus ca urmare a încercărilor sale de a expune corupţia din Moscova.

Bărbatul, nepot al liderului comunist american Earl Browder, a făcut miliarde de dolari prin Hermitage Capital Management, fondul pe care l-a înfiinţat în 1996, în perioada capitalismului rusesc, conform Yahoo News.

Pe măsură ce Browder a început să controleze mai aprig unele dintre companiile în care a investit, îndeosebi gigantul energetic Gazprom, a intrat în conflict cu Kremlin și cu Putin. Drept urmare, i s-a interzis intrarea în Rusia în anul 2005. Acum, el trăiește în Londra, oraș pe care oligarhii îl disprețuiesc.

Foto: CBS Sunday Morning/Youtube.com

„Toată lumea încearcă să se gândească la Rusia ca la un stat suveran şi la Putin ca la un lider care acţionează în interes naţional", a declarat Browder pentru Yahoo News.

Browder a descris această perspectivă ca fiind o neînțelegere fundamentală.

„Credeţi greşit că puteţi aplica ştiinţa politică în Rusia. Trebuie să fii criminolog pentru a înţelege Rusia. Oamenii nu intră în guvern pentru a servi ţara. Ei intră în guvern pentru a fura bani".

Citeste si:
Ucraina are nevoie de şapte miliarde de dolari pe lună pentru a...
Ucraina are nevoie de şapte...

Despre autor:

Alexandra Chivu
Alexandra Chivu scrie pentru 9AM din anul 2021, iar în prezent ocupă funcția de redactor-șef. Ea și-a început activitatea în presă în 2016, în cadrul Facultății de Jurnalism, unde a scris câteva articole pentru site-ul instituției. Ulterior, a publicat materiale în ziarul „Ultimă oră”. Și de aici a început greul. Primul impact important în carieră a fost în cadrul Digi FM, unde a redactat știri de radio. A început munca la revista Ciao, în 2017. Nu a poposit și a continuat la Fanatik, din 2018 până în 2019. În paralel, benevol, s-a ocupat în câteva rânduri de pagina de Facebook SOS Autism Brăila. Din 2019 și până în 2021 a lucrat la Playtech, apoi a ajuns în prezentul numit 9AM.
Mai multe

Ultima actualizare: 17 Aprilie 2022 - 10 : 04

Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.