Ministrul de externe al Ucrainei, Dmitro Kuleba, a adoptat un cățeluș abandonat în orașul-port Mariupol, devastat de bombardamente.

Câinele aparținea unor localnici din Mariupol despre soarta cărora nu se mai stie nimic, scrie libertatea.ro. ”Botezat” Marik, patrupedul a fost prezentat pe Instagram chiar de către ministrul Kuleba.

„Nu m-am putut abține să nu-i ofer o șansă la o viață fericită. Așa că, acum, ceilalți doi câini ai mei, Gustav și Benji, au un nou prieten. În război nu suferă doar oamenii, ci și animalele. Iar umanitatea înseamnă să ai grijă de amândouă”, a scris ministrul pe contul său de Instagram, unde a atașat și un videoclip cu Marik.

Mariupol este cel mai afectat oraș de război, peste 80% din cladirile de aici fiind distruse. Președintele ucrainean, Volodimir Zelenski, a transmis joi, într-un interviu pentru BBC, că este posibil ca zeci de mii de oameni din acest oraș să fi fost uciși până acum. Mai multe convoaie militare au fost atacate de forțele rusești, astfel că oamenii de aici nu pot primi îngrijiri medicale, apă sau mâncare.


Despre autor:

Clara Vacaru
Clara Văcaru a revenit in echipa 9am in anul 2022, după o pauză de doi ani. Pasionată de știri de când se știe, a terminat Facultatea de Jurnalism și lucrează în presă de peste 10 ani.
Crede cu tărie că “informația este putere” și visează ca, în viitor, să aibă o afacere în domeniul educației.
Mai multe

Ultima actualizare: 15 Aprilie 2022 - 11 : 04

Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.