Președintele francez Emmanuel Macron nu a reluat termenul de „genocid” folosit de omologul său american Joe Biden pentru a-l acuza pre liderul de la Kremlin, Vladimir Putin, de astfel de crime în Ucraina. Șeful de stat francez a atenționat împotriva unei „escaladări a cuvintelor” în a pune capăt războiului.

Emmanuel Macron nu reia termenul de „genocid” folosit de Joe Biden, atenționând împotriva unei „escaladări a cuvintelor”

Întrebat marţi la France 2 cu privire la declaraţiile lui Joe Biden, Emmanuel Macron a răspuns că vrea să fie „prudent cu termenii”.

„Aş spune că Rusia a declanşat de o manieră unilaterală un război brutal, că în prezent s-a stabilit că au fost comise crime de război de către armata rusă şi că acum trebuie găsiţi cei responsabili”, a explicat președintele candidat.

„Este o nebunie ceea ce se întâmplă, este de o brutalitate nemaivăzută (...), însă eu privesc în acelaşi timp faptele şi vreau să încerc cât de mult posibil să continui să pot opri acest război şi reconstrui pacea, prin urmare nu sunt sigur că escaladarea cuvintelor serveşte cauzei”, a spus Macron.

Joe Biden l-a acuzat pe Vladimir Putin de comiterea unui genocid în Ucraina

Joe Biden l-a acuzat pentru prima dată pe președintele rus Vladimir Putin de „genocid” în Ucraina, cuvânt folosit de șeful de stat ucrainean Volodimir Zelenski, însă niciodată până acum de administraţia americană.

„Este tot mai clar că Putin încearcă pur şi simplu să şteargă până şi ideea de a putea fi ucrainean”, a completat preşedintele american. Deşi „avocaţii, la nivel internaţional”, vor tranşa asupra calificării de genocid, „în ceea ce mă priveşte, aceasta pare să fie unul” (n.r. genocid), a spus Biden.

Oficialul american a afirmat și că „se înmulțesc dovezile” cu privire la „lucrurile oribile pe care rușii le-au făcut în Ucraina”. El a estimat că lumea „va descoperi și mai multe despre devastare”. Liderul de la Kiev a salutat „cuvintele adevărate ale unui lider adevărat”, pentru că „a spune lucrurilor pe nume lor este esenţial pentru a te opune răului”.

Citeste si:
Război Israel - Palestina: SUA forțează soluția celor două...
Război Israel - Palestina:...

Despre autor:

Alexandra Chivu
Alexandra Chivu scrie pentru 9AM din anul 2021, iar în prezent ocupă funcția de redactor-șef. Ea și-a început activitatea în presă în 2016, în cadrul Facultății de Jurnalism, unde a scris câteva articole pentru site-ul instituției. Ulterior, a publicat materiale în ziarul „Ultimă oră”. Și de aici a început greul. Primul impact important în carieră a fost în cadrul Digi FM, unde a redactat știri de radio. A început munca la revista Ciao, în 2017. Nu a poposit și a continuat la Fanatik, din 2018 până în 2019. În paralel, benevol, s-a ocupat în câteva rânduri de pagina de Facebook SOS Autism Brăila. Din 2019 și până în 2021 a lucrat la Playtech, apoi a ajuns în prezentul numit 9AM.
Mai multe

Ultima actualizare: 13 Aprilie 2022 - 02 : 04

Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.