Preşedintele rus Vladimir Putin a spus, în timpul unei întâlniri cu oamenii de afaceri ruși, că ”ceea ce se întâmplă în Ucraina este o tragedie, dar nu am avut de ales”.

Vladimir Putin susține invadarea Ucrainei era o chestiune de timp și că ”nu a avut de ales” atunci când a început războiul, la data de 24 februarie.

„Cel mai important lucru, ca să fie clar: ceea ce se întâmplă este o măsură la care am fost nevoiţi să recurgem. Pur şi simplu nu ne-au lăsat nicio şansă să procedăm altfel”, a spus Putin, relatează agenția Tass, citată de Agerpres.

Președintele rus a mai spus că pentru Rusia au fost create asemenea riscuri în domeniul securităţii, încât „cu alte mijloace nu se putea reacţiona”.

El a mai susținut că Occidentul „nu şi-a schimbat nici cu un milimetru poziţiile în negocierile cu Federaţia Rusă în problemele de securitate europeană”.

Vladimir Putin, despre război: Am luat decizia corectă

Președintele Rusiei a mai spus că „operațiunea militară specială” din Ucraina este necesară deoarece Statele Unite folosesc Ucraina pentru a amenința Rusia, inclusiv prin intermediul NATO, scrie Digi24.ro.

„Scopurile sunt absolut clare și nobile. Pe de o parte, ajutăm și salvăm oameni, iar pe de altă parte, pur și simplu luăm măsuri pentru a asigura securitatea Rusiei însăși. Este clar că nu am avut de ales. A fost decizia corectă”, a susținut Putin.

Preşedintele Rusiei a mai spus că autorităţile ruse s-au pregătit pentru sancțiunile primite și a precizat că Rusia nu va fi izolată.

„Nu avem de gând să rămânem izolați. Este imposibil să izolezi pe cineva în lumea modernă, mai ales o țară atât de mare ca Rusia”, a continuat Putin.

Citeste si:
Șeful Statului Major al Apărării, despre introducerea serviciului...
Șeful Statului Major al...

Despre autor:

Clara Vacaru
Clara Văcaru a revenit in echipa 9am in anul 2022, după o pauză de doi ani. Pasionată de știri de când se știe, a terminat Facultatea de Jurnalism și lucrează în presă de peste 10 ani.
Crede cu tărie că “informația este putere” și visează ca, în viitor, să aibă o afacere în domeniul educației.
Mai multe

Ultima actualizare: 13 Aprilie 2022 - 11 : 04

Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.