Compania finlandeză de telecomunicații Nokia va părăsi Rusia. Anunțul a fost făcut marți,la o zi după ce rivalul Ericsson a decis să își suspende pe termen nelimitat operațiunile în această țară.

Nokia și-a anunțat retragerea din Rusia printr-un comunicat de presă.

„Încă din primele zile ale invaziei Ucrainei de către Nokia, a fost clar că era imposibil să ne continuăm prezența în Rusia. În ultimele săptămâni, am suspendat livrările, am oprit noi afaceri și am relocat activitățile noastre limitate de cercetare în afara Rusiei. Acum putem anunța retragerea de pe piața rusă”, a spus compania.

Rusia a reprezentat mai puțin de 2% din vânzările Nokia în 2021

Compania a mai menționat că Rusia a reprezentat mai puțin de 2% din vânzările noastre nete în 2021.

„Având în vedere cererea mare pe care o vedem în alte regiuni, nu ne așteptăm ca această decizie să ne afecteze capacitatea de a ne îndeplini prognozele pentru 2022. Având în vedere cererea puternică pe care o vedem în alte regiuni – nu ne așteptăm ca această decizie să ne afecteze capacitatea de a ne atinge perspectivele pentru 2022”, se arată în comunicat.

Lista companiilor care au părăsit Rusia de la începutul războiului

Peste 600 de companii și-au întrerupt sau redus activitatea în Rusia, de la începutul războiului, scrie Mediafax. Iată o parte dintre ele:


Despre autor:

Clara Vacaru
Clara Văcaru a revenit in echipa 9am in anul 2022, după o pauză de doi ani. Pasionată de știri de când se știe, a terminat Facultatea de Jurnalism și lucrează în presă de peste 10 ani.
Crede cu tărie că “informația este putere” și visează ca, în viitor, să aibă o afacere în domeniul educației.
Mai multe

Ultima actualizare: 12 Aprilie 2022 - 11 : 04

Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.