Vadim Boicenko, primarul din Mariupol spune că peste 10.000 de oameni au murit în acest oraș de la începutul invaziei. Numărul real se apropie de 20.000, spune el.

Primarul Vadim Boicenko a precizat, într-o discuție telefonică cu Associated Press, că bilanţul deceselor ar putea depăşi 20.000.

Rușii au blocat convoaiele umanitare către Mariupol

In tentativa de a ascunde carnagiul, rușii au blocat convoaiele umanitare către Mariupol, mai spune primarul orașului.

Boicenko a vorbit şi despre afirmaţii ale oficialilor ucraineni că armata rusă a adus echipamente mobile de incinerare pentru a scăpa de cadavrele victimelor asediului: „Au venit crematorii mobile sub formă de camioane”, a declarat el, potrivit g4media.ro.

Primarul a mai afirmat că soldaţii ruşi au dus multe cadavre la un centru comercial unde există depozite şi frigidere.

Ieri, președintele Volodimir Zelenski, a spus că în Mariupol zeci de mii de oameni au murit în urma bombardamentelor și că atacurile continuă în acest oraș port distrus aproape în totalitate. Bilanțul real al victimelor este, însă, necunoscut.

Mikhail Podolyak, consilier al Președintelui Ucrainei, a publicat, pe Twitter, un videoclip tragic care arată doar o mică parte din tragedia din Mariupol și a cerut ajutor de la comunitatea internațională.

"Mariupol. Moartea a venit aici sub steagul Federației Ruse. Zeci de mii de civili au murit. 90% din clădiri au fost distruse. Apărătorii ucraineni au fost înconjurați. De la bun început, am cerut o șansă partenerilor noștri - tancuri și avioane. Lumea tace și urmărește genocidul online”, a scris Podolyak.Despre autor:

Clara Vacaru
Clara Văcaru a revenit in echipa 9am in anul 2022, după o pauză de doi ani. Pasionată de știri de când se știe, a terminat Facultatea de Jurnalism și lucrează în presă de peste 10 ani.
Crede cu tărie că “informația este putere” și visează ca, în viitor, să aibă o afacere în domeniul educației.
Mai multe

Ultima actualizare: 12 Aprilie 2022 - 11 : 04

Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.