Şeful statului senegalez Macky Sall, care este şi preşedinte al Uniunii Africane (UA), a discutat luni despre conflictul dintre Rusia şi Ucraina cu preşedintele ucrainean Volodimir Zelenski, care a afirmat că doreşte să "facă o comunicare către UA", a anunţat preşedintele senegalez pe Twitter, transmite AFP.

Macky Sall, mulțumiri președintelui Ucrainei

"Îi mulţumesc preşedintelui Zelenski pentru apelul de azi. Am evocat impactul războiului din Ucraina asupra economiei mondiale şi necesitatea de a privilegia dialogul pentru o soluţie negociată a conflictului. Am notat de asemenea cererea sa de a face o comunicare către UA", a scris Sall.

Preşedintele senegalez a anunţat pe 9 martie că a discutat cu preşedintele rus Vladimir Putin pentru a "solicita o încetare a focului durabilă" în Ucraina.

Senegalul face parte din cele 58 de ţări, între care 24 din Africa, din Adunarea generală a ONU care s-au abţinut de la vot pe 7 aprilie, când Rusia a fost suspendată din Consiliul drepturilor omului ca urmare a invaziei din Ucraina.AGERPRES


Despre autor:

Diana Oprișan
 Diana Oprișan a fost mereu pasionată de scris și de fotografie. Odată ajunsă în București, a visat să le facă fotografii celor mai mari artiști de la noi din țară, dar și din străinătate. Și-a făcut un blog, unde scria tot felul de articole despre evenimentele la care participa, iar în felul acesta a fost contactată de către cei de la ZU TV, unde a lucrat timp de doi ani. În pandemie, a simțit nevoia să muncească mai mult, așa că a mai redactat articole și pentru alte site-uri de știri, precum eVedete.ro și DespreVedete.ro. După aceea, s-a angajat la Spynews.ro, unde, deși nu a lucrat prea mult timp, a învățat foarte multe lucruri care, ulterior, i-au fost de folos. Acum, lucrează pentru 9AM și consideră că este cel mai important să faci mereu ceea ce îți place.
Mai multe

Ultima actualizare: 12 Aprilie 2022 - 09 : 04

Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.