Vladimir Zelenski a ales să rămână în Ucraina pe durata invaziei forțelor armate ruse și nu a fugit din țară așa cum se speculase anterior. În cadrul emisiunii "60 Minutes" a postului CBS, președintele ucrainean a menționat de ce a luat această decizie și nu a părăsit țara în dimineața în care Rusia a pornit războiul.

De ce nu a plecat Zelenski din țară

Din 24 februarie, ziua în care soldații ruși au început invazia pe teritoriul Ucrainei, președintele țării, Vladimir Zelenski, a refuzat să plece și să își lase poporul său în voia sorții. Acesta a rămas în Kiev și a luptat alături de alți oameni contra inamicului. Liderul ucrainean a spus că s-a gândit cu calm asupra deciziei și a ales să rămână.

„Când toată lumea îţi spune că trebuie să pleci, trebuie să te gândeşti. Înainte de a face ceva, analizez situaţia. Întotdeauna am făcut-o cu calm, fără haos", a declarat Zelenski.

"S-ar putea să nu fiu cel mai puternic războinic. Dar nu sunt dispus să trădez pe nimeni".

Soția și copiii săi l-au susținut și l-au înțeles în alegerea făcută. Acesta le-a explicat că nu poate să își părăsească țara pentru că este președintele ei și trebuie să fie alături la bine și la rău și de el depinde viața a milioane de ucraineni.

Ucrainenii nu sunt gata să cedeze vreo parte a țării pentru pace

„Nu vreau să mă dau drept un erou. Îmi iubesc familia. Vreau să mai trăiesc mulţi ani, dar alegând între a fugi sau a fi alături de poporul meu, bineînţeles că sunt gata să-mi dau viaţa pentru ţara mea".

Zelenski a declarat că ar merge la compromis și ar fi gata să se întâlnească cu preşedintele rus Vladimir Putin pentru a duce tratative și pentru a pune capăt războiului care ține de aproape 2 luni. Șeful statului însă a afirmat că oficialii ucraineni nu sunt pregătiţi să renunţe la vreo parte a Ucrainei pentru a finisa acest război.

„Nu am crezut niciodată că acest drept este atât de costisitor. Acestea sunt valori umane. Pentru ca Rusia să nu aleagă ce ar trebui să facem şi cum îmi exercit drepturile. Acest drept mi-a fost dat de Dumnezeu şi de părinţii mei", a mai spus Zelenski.

Citeste si:
Zelenski: „Dacă oamenii noştri sunt ucişi la Mariupol, Ucraina ...”
Zelenski: „Dacă oamenii...

Despre autor:

Valentina Podgorneac
Valentina Podgorneac este originară din Republica Moldova și la vârsta de doar 16 ani a ales să se mute la București pentru a-și continua studiile liceale. În anul 2017 a absolvit un colegiu cu profil economic, însă pasiunea pentru scris a fost mult mai puternică decât orice altă dorință. În timpul studiilor a redactat comunicate de presă în cadrul Organizației Studenților și Elevilor Basarabeni din București. A efectuat stagii de practică la agenția de presă RADOR și la Biroul de Comunicare al Ministerului Educației, acumulând multe informații și sfaturi utile pentru viitoarea sa carieră. A urmat un Curs de Dicție și Discurs Public cu Veronica Coberman, mentor în comunicare.

Valentina Podgorneac este absolventă a Facultății de Jurnalism și Științele Comunicării din cadrul Universității București, iar de mai bine de un an face parte din familia 9AM. Iubește să știe tot ce mișcă, să fie informată, și la rândul ei, să informeze și pe alții, deoarece un om informat este un om puternic. Pentru ea, scrisul nu este doar o pasiune, ci un stil de viață.
Mai multe

Ultima actualizare: 11 Aprilie 2022 - 03 : 04

Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.