Vicepremierul ucrainean Irina Vereshchuk a anunțat că pentru ziua de luni vor fi deschise nouă coridoare umanitare pentru evacuarea ucrainenilor.

Coridoare umanitare pentru evacuarea ucrainenilor

Vereshchuk a confirmat că luni, nouă coridoare umanitare vor fi puse la dispoziție pentru evacuarea cetățenilor ucraineni. Acestea vor fi deschise între Kiev şi Moscova pentru a ajuta la evacuarea ucrainenilor din regiunile estice ale țării. Până acum, câteva milioane de ucraineni au fugit din calea războiului căutând adăpost în țările învecinate precum România, Republica Moldova, Polonia.

Rutele includ una pentru persoane care se evacuează cu transport privat din oraşul asediat Mariupol.

Duminică seara, preşedintele ucrainean, Vladimir Zelenski a atenționat că deşi amenințările la adresa capitalei ucrainene au fost înlăturate, aceastea cresc pentru regiunile din estul Ucrainei. Anterior s-ar fi speculat că forțele armatelor ruse vor ataca estul țării, acolo unde va avea loc cea mai mare bătălie din acest război, regiunea Donbas fiind una extrem de importantă pentru ruși.

Va fi o bătălie grea, credem în această luptă şi în victoria noastră. Suntem pregătiţi să luptăm şi, în acelaşi timp, să căutăm căi diplomatice pentru a pune capăt acestui război”, a declarat acesta.


Despre autor:

Valentina Podgorneac
Valentina Podgorneac este originară din Republica Moldova și la vârsta de doar 16 ani a ales să se mute la București pentru a-și continua studiile liceale. În anul 2017 a absolvit un colegiu cu profil economic, însă pasiunea pentru scris a fost mult mai puternică decât orice altă dorință. În timpul studiilor a redactat comunicate de presă în cadrul Organizației Studenților și Elevilor Basarabeni din București. A efectuat stagii de practică la agenția de presă RADOR și la Biroul de Comunicare al Ministerului Educației, acumulând multe informații și sfaturi utile pentru viitoarea sa carieră. A urmat un Curs de Dicție și Discurs Public cu Veronica Coberman, mentor în comunicare.

Valentina Podgorneac este absolventă a Facultății de Jurnalism și Științele Comunicării din cadrul Universității București, iar de mai bine de un an face parte din familia 9AM. Iubește să știe tot ce mișcă, să fie informată, și la rândul ei, să informeze și pe alții, deoarece un om informat este un om puternic. Pentru ea, scrisul nu este doar o pasiune, ci un stil de viață.
Mai multe

Ultima actualizare: 11 Aprilie 2022 - 03 : 04

Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.