Forţele armate ale Germaniei pregătesc un zbor de evacuare pentru ucraineni răniţi, informează luni dpa.

Ucrainenii răniți vor fi evacuați de soldații germani

Un avion special Air Force Airbus A310 MedEvac va zbura de la baza aeriană militară din Koln-Wahn (vest) spre Rzeszow, în sud-estul Poloniei, pentru a aduce copii şi adulţi ucraineni în Germania, la tratament.

Acesta va fi primul zbor de evacuare de ucraineni răniţi în Germania de când a începutul războiul de agresiune al Rusiei împotriva Ucrainei.

Soldaţi ucraineni răniţi au fost deja aduşi în Germania cu alte mijloace. Oraşul polonez Rzeszow se află la circa 90 de kilometri de frontiera cu Ucraina, potrivit Agerpres.


Despre autor:

Valentina Podgorneac
Valentina Podgorneac este originară din Republica Moldova și la vârsta de doar 16 ani a ales să se mute la București pentru a-și continua studiile liceale. În anul 2017 a absolvit un colegiu cu profil economic, însă pasiunea pentru scris a fost mult mai puternică decât orice altă dorință. În timpul studiilor a redactat comunicate de presă în cadrul Organizației Studenților și Elevilor Basarabeni din București. A efectuat stagii de practică la agenția de presă RADOR și la Biroul de Comunicare al Ministerului Educației, acumulând multe informații și sfaturi utile pentru viitoarea sa carieră. A urmat un Curs de Dicție și Discurs Public cu Veronica Coberman, mentor în comunicare.

Valentina Podgorneac este absolventă a Facultății de Jurnalism și Științele Comunicării din cadrul Universității București, iar de mai bine de un an face parte din familia 9AM. Iubește să știe tot ce mișcă, să fie informată, și la rândul ei, să informeze și pe alții, deoarece un om informat este un om puternic. Pentru ea, scrisul nu este doar o pasiune, ci un stil de viață.
Mai multe

Ultima actualizare: 11 Aprilie 2022 - 10 : 04

Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.