Liderul cecen Ramzan Kadîrov a declarat, într-un videoclip postat luni dimineața pe canalul său Telegram, că va ataca și Kievul, dar și alte orașe din Ucraina, nu doar Mariupolul.

Liderul cecen Ramzan Kadîrov a declarat că o ofensivă a forțelor rusești nu va avea loc doar asupra portului asediat Mariupol, ci și asupra Kievului și a altor orașe ucrainene, transmite Reuters, citată de The Guardian, potrivit g4media.ro.

„Va avea loc o ofensivă … nu numai asupra Mariupol, ci și asupra altor locuri, orașe și sate. Lugansk și Donețk – le vom elibera complet, în primul rând … și apoi vom cuceri Kievul și toate celelalte orașe”, spus el, filmând și o masă pe care se află mai multe hărți.

Cât despre Kiev, Ramzan Kadîrov susține că „Vă asigur: nu se va face niciun pas înapoi”, precizând că va ataca capitala Ucrainei fără îndoială.

Kadîrov, promovat de Putin

Președintele rus Vladimir Putin l-a promovat pe Ramzan Kadîrov, la sfârșitul lunii martie, în funcția de general-locotenent pentru rolul său în invadarea Ucrainei, războiul fiind folosit de liderul autoritar al Republicii Cecenia pentru a-și arăta loialitatea față de Moscova. Liderul cecen a folosit oportunitatea oferită de războiul din Ucraina și pentru încerca să-și dezvolte propriul profil de luptător nemilos, oamenii acestuia fiind mai degrabă loiali față de el decât față de statul rus, informeaza libertatea.ro.



Despre autor:

Clara Vacaru
Clara Văcaru a revenit in echipa 9am in anul 2022, după o pauză de doi ani. Pasionată de știri de când se știe, a terminat Facultatea de Jurnalism și lucrează în presă de peste 10 ani.
Crede cu tărie că “informația este putere” și visează ca, în viitor, să aibă o afacere în domeniul educației.
Mai multe

Ultima actualizare: 11 Aprilie 2022 - 10 : 04

Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.