Comandamentul Flotei Mării Baltice a anunțat sâmbătă că Rusia a organizat exerciții militare la Kaliningrad, o o enclavă de la Marea Baltică cuprinsă între Polonia şi Lituania.

Exerciţii militare la Kaliningrad

Anunțul despre desfășurarea exercițiilor militare a venit la doar câteva zile după ce un oficial rus de rang înalt a atenționat țările din Europa cu privire la orice eventuală acţiune împotriva Kaliningradului, susținând că „s-ar juca cu focul”,potrivit Reuters, citat de News.ro.

Până la 1.000 de militari... şi peste 60 de unităţi de echipamente militare au fost implicate în exerciţii”, a anunţat serviciul de presă al Comandamentului Flotei Mării Baltice, citat de agenţia de ştiri Interfax.

Nu se cunoaște motivul exercițiilor militare

Circa 20 de avioane de vânătoare Su-27 şi bombardiere navale de linia întâi de tip Su-24 au efectuat în timpul nopții de sâmbătă antrenamente de luptă planificate, simulând atacuri asupra unor ţinte aeriene şi terestre cu viteză redusă, posturi de comandă şi echipamente militare din Kaliningrad, a precizat sursa.

Autoritățile rusești nu au făcut public motivul pentru care s-a decis efectuarea exercițiilor și nici nu au specificat când au fost acestea planificate.

Viceministrul rus de Externe Alexander Grushko a atenționat cu câteva zile în urmă țările din Europa să nu lanseze acţiuni împotriva Kalingradului, spunând că „acest lucru ar însemna că se joacă cu focul”.


Despre autor:

Valentina Podgorneac
Valentina Podgorneac este originară din Republica Moldova și la vârsta de doar 16 ani a ales să se mute la București pentru a-și continua studiile liceale. În anul 2017 a absolvit un colegiu cu profil economic, însă pasiunea pentru scris a fost mult mai puternică decât orice altă dorință. În timpul studiilor a redactat comunicate de presă în cadrul Organizației Studenților și Elevilor Basarabeni din București. A efectuat stagii de practică la agenția de presă RADOR și la Biroul de Comunicare al Ministerului Educației, acumulând multe informații și sfaturi utile pentru viitoarea sa carieră. A urmat un Curs de Dicție și Discurs Public cu Veronica Coberman, mentor în comunicare.

Valentina Podgorneac este absolventă a Facultății de Jurnalism și Științele Comunicării din cadrul Universității București, iar de mai bine de un an face parte din familia 9AM. Iubește să știe tot ce mișcă, să fie informată, și la rândul ei, să informeze și pe alții, deoarece un om informat este un om puternic. Pentru ea, scrisul nu este doar o pasiune, ci un stil de viață.
Mai multe

Ultima actualizare: 10 Aprilie 2022 - 02 : 04

Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.