Vladimir Zelenski a oferit primul său interviu după masacrele de la Bucha și Kramatorsk. Liderul ucrainean a vorbit despre momentele grele și durerea prin care trece după ororile comise de soldații armatei ruse la adresa poporului său.

Zelenski a ajuns să urască Rusia

Președintele ucrainean a afirmat că urăște Rusia pentru tot răul pe care i l-a făcut Ucrainei, în special pentru ultimele atentate din Bucha și Kramatorsk în urma cărora oameni nevinovați au fost omorâți. Acesta este măcinat de gânduri și împărtășește durerea părinților care și-au pierdut copiii. Zelenski a spus că nici nu mai are lacrimi să plângă, fiind extrem de epuizat emoțional și psihologic.

"Da, simt ură față de Rusia, față de soldații ruși. Când văd aceste imagini în fața ochilor mei. Copii uciși fără picioare, fără brațe. Este o ranchiună, este groaznic. Mă gândesc la părinţii copiilor morţi. Nu vor putea trăi niciodată momente precum absolvirea, nunta cu copiii lor.

Nu mai am lacrimi să plâng. Ce se întâmplă în aceste sate din sud, cum ar fi lângă Kherson, Zaporizhia și în est - nu știm. Multe orașe au fost pur și simplu complet distruse. Fără case, fără oameni - nu știu ce vom găsi acolo", a afirmat Zelenski.

Un lider UE a cerut dovezi pentru masacrul de la Bucha

Șeful statului ucrainean a spus că unul dintre liderii Uniunii Europene i-ar fi cerut dovezi pentru a demonstra că masacrul de la Bucha nu a fost înscenat. Unele surse susțin că este vorba despre premierul Ungariei, Viktor Orban. Totodată, Zelenski a cerut un "răspuns ferm la nivel mondial", după atacul cu rachetă care distrus Gara din Kramatorsk, provocând 50 de pierderi de vieți omenești, printre care și 5 copii.

"La fel ca masacrul de la Bucea, precum și multe alte crime de război rusești, atacul cu rachete asupra Kramatorsk trebuie să fie una dintre acuzațiile aduse la tribunal, ceea ce se va întâmpla cu siguranță", a spus liderul Ucrainei.

Citeste si:
Zelenski: „Dacă oamenii noştri sunt ucişi la Mariupol, Ucraina ...”
Zelenski: „Dacă oamenii...

Potrivit cotidianului Le Figaro, ministerul rus al Apărării susține că forțele armate ucrainene a lansat intenționat acea rachetă asupra gării din Kramatorsk.


Despre autor:

Valentina Podgorneac
Valentina Podgorneac este originară din Republica Moldova și la vârsta de doar 16 ani a ales să se mute la București pentru a-și continua studiile liceale. În anul 2017 a absolvit un colegiu cu profil economic, însă pasiunea pentru scris a fost mult mai puternică decât orice altă dorință. În timpul studiilor a redactat comunicate de presă în cadrul Organizației Studenților și Elevilor Basarabeni din București. A efectuat stagii de practică la agenția de presă RADOR și la Biroul de Comunicare al Ministerului Educației, acumulând multe informații și sfaturi utile pentru viitoarea sa carieră. A urmat un Curs de Dicție și Discurs Public cu Veronica Coberman, mentor în comunicare.

Valentina Podgorneac este absolventă a Facultății de Jurnalism și Științele Comunicării din cadrul Universității București, iar de mai bine de un an face parte din familia 9AM. Iubește să știe tot ce mișcă, să fie informată, și la rândul ei, să informeze și pe alții, deoarece un om informat este un om puternic. Pentru ea, scrisul nu este doar o pasiune, ci un stil de viață.
Mai multe

Ultima actualizare: 9 Aprilie 2022 - 05 : 04

Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.