Kievul a acuzat joi Ungaria că "îl ajută pe Putin" în războiul împotriva Ucrainei, la o zi după ce premierul ungar Viktor Orban s-a declarat dispus să plătească în ruble pentru gazul rusesc, spre deosebire de celelalte ţări din UE, relatează AFP.

Kievul face noi acuzații

"Budapesta a trecut la etapa următoare: îl ajută pe Putin să-şi continue agresiunea împotriva Ucrainei", a transmis într-un comunicat purtătorul de cuvânt al Ministerului ucrainean al Afacerilor Externe, Oleg Nikolenko, spunând că Ucraina "distruge unitatea" UE prin această poziţie.

Kievul "consideră declaraţiile prin care Ungaria se declară pregătită să achiziţioneze gaz rusesc în ruble drept o poziţie inamicală împotriva statului nostru", a spus el, precizând că propunerea ungară de a organiza discuţii de pace ruso-ucrainene la Budapesta este "cinică".

"Dacă Ungaria vrea cu adevărat să pună capăt războiului, iată ce trebuie să facă: să înceteze să mai distrugă unitatea UE, să susţină noile sancţiuni împotriva Rusiei, să ajute militar Ucraina", a adăugat el.

"Şi nu să creeze surse suplimentare de finanţare pentru maşina militară rusă", a mai declarat purtătorul de cuvânt.

Nikolenko a denunţat de asemenea "reticenţa liderilor ungari de a recunoaşte responsabilitatea Rusiei în atrocităţile armatei ruse la Bucea, Irpin şi Gostomel", unde sute de cadavre în haine civile au fost descoperite în ultimele zile.

Acest lucru "ar putea întări sentimentul de impunitate al Rusiei şi ar putea să o încurajeze să comită noi atrocităţi", a atras el atenţia.

Rusia a respins "categoric" aceste acuzaţii, denunţând în schimb o "înscenare" din partea Ucrainei.

Uniunea Europeană analizează joi o a cincea serie de sancţiuni care, pentru prima dată, ar putea include măsuri în sectorul energic, printr-un embargou asupra achiziţiilor de cărbune din Rusia şi prin închiderea porturilor din UE pentru navele ruseşti.

Citeste si:
Șeful Statului Major al Apărării, despre introducerea serviciului...
Șeful Statului Major al...

Cele două fiice ale preşedintelui Vladimir Putin şi mai mulţi oligarhi ruşi urmează să fie adăugaţi pe lista neagră a UE, conform documentului consultat de AFP.AGERPRES


Despre autor:

Diana Oprișan
 Diana Oprișan a fost mereu pasionată de scris și de fotografie. Odată ajunsă în București, a visat să le facă fotografii celor mai mari artiști de la noi din țară, dar și din străinătate. Și-a făcut un blog, unde scria tot felul de articole despre evenimentele la care participa, iar în felul acesta a fost contactată de către cei de la ZU TV, unde a lucrat timp de doi ani. În pandemie, a simțit nevoia să muncească mai mult, așa că a mai redactat articole și pentru alte site-uri de știri, precum eVedete.ro și DespreVedete.ro. După aceea, s-a angajat la Spynews.ro, unde, deși nu a lucrat prea mult timp, a învățat foarte multe lucruri care, ulterior, i-au fost de folos. Acum, lucrează pentru 9AM și consideră că este cel mai important să faci mereu ceea ce îți place.
Mai multe

Ultima actualizare: 7 Aprilie 2022 - 03 : 04

Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.