Premierul britanic Boris Johnson s-a adresat marţi direct cetăţenilor ruşi, cărora le-a spus într-o înregistrare video că merită să afle adevărul despre atrocităţile comise în Ucraina după invazia rusă, transmite AFP.

Marea Britanie: Premierul Boris Johnson s-a adresat cetățenilor ruși pentru a le spune „adevărul”

"Poporul rus merită adevărul, meritaţi faptele", a spus liderul conservator în limba rusă la începutul unui videoclip scurt, postat pe reţelele de socializare, după care a continuat să vorbească în limba engleză.

Premierul britanic a declarat că informaţiile din Ucraina despre atrocităţile atribuite armatei ruse "în Bucea, Irpin şi în alte părţi din Ucraina au îngrozit lumea".

Sunt "atât de şocante, atât de dezgustătoare, (încât) nu este de mirare că guvernul vostru încearcă să vi le ascundă", a spus el.

"Preşedintele vostru ştie că nu aţi sprijini acest război dacă aţi putea vedea ce se întâmplă", a adăugat el, referindu-se la preşedintele Vladimir Putin.

De la declanşarea invaziei ruse, site-urile multor mass-media ruse şi străine au fost blocate în Rusia.

"Preşedintele vostru este acuzat de crime de război. Dar nu pot să cred că acţionează în numele vostru", a conchis Boris Johnson, folosind din nou limba rusă.

Acuzată de occidentali şi de autorităţile ucrainene că a masacrat civili în localitatea Bucea, armata rusă a negat orice responsabilitate, considerând că este vorba de o înscenare. AGERPRES.


Despre autor:

Alexandra Chivu
Alexandra Chivu scrie pentru 9AM din anul 2021, iar în prezent ocupă funcția de redactor-șef. Ea și-a început activitatea în presă în 2016, în cadrul Facultății de Jurnalism, unde a scris câteva articole pentru site-ul instituției. Ulterior, a publicat materiale în ziarul „Ultimă oră”. Și de aici a început greul. Primul impact important în carieră a fost în cadrul Digi FM, unde a redactat știri de radio. A început munca la revista Ciao, în 2017. Nu a poposit și a continuat la Fanatik, din 2018 până în 2019. În paralel, benevol, s-a ocupat în câteva rânduri de pagina de Facebook SOS Autism Brăila. Din 2019 și până în 2021 a lucrat la Playtech, apoi a ajuns în prezentul numit 9AM.
Mai multe

Ultima actualizare: 6 Aprilie 2022 - 03 : 04

Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.