Ministrul ucrainean de Externe, Dmitro Kuleba, a declarat luni, 4 aprilie, că ororile pe care le-a văzut la Bucea "sunt doar vârful aisbergului tuturor crimelor comise de armata rusă” până acum în Ucraina.

Afirmaţiile lui Kuleba au fost făcute luni la o conferinţă de presă comună cu omologul său britanic, Liz Truss, la Varşovia. Kuleba a adăugat că ”ororile de la Bucea, Mariupol şi alte locuri” cer ”sancţiuni serioase ale G7 şi ale UE”. Şeful diplomaţiei ucrainene a cerut să fie impuse Rusiei ”cele mai severe” sancţiuni, precum şi expulzarea Rusiei din Consiliul pentru Drepturile Omului al ONU.

”Occidentul continuă să alimenteze maşina de război rusă cu plăţi pentru combustibili fosili, comerţ care încă are loc între Rusia şi ţările occidentale, cu tranzacţii financiare efectuate prin bănci ruseşti care nu au fost încă deconectate de la SWIFT”, a mai spus el, potrivit ziare.com.

Adresându-se miniştrilor de Externe care vor participa la reuniunile NATO, UE şi G7 săptămâna aceasta, Kuleba a spus:

”Dacă aveţi îndoieli, reticenţă sau argumente cu privire la necesitatea de a continua să faceţi afaceri cu Rusia, mergeţi mai întâi la Bucea şi apoi vorbiţi cu mine”.

Kuleba: Situaţia de la Mariupol este mult mai gravă în comparaţie cu ceea ce am văzut în Bucea

El a adăugat că Ucraina ”a câştigat bătălia pentru Kiev”, dar acum se pregăteşte pentru o ”nouă ofensivă pe scară largă a Rusiei în estul Ucrainei”.

”Pot să vă spun fără exagerare, cu mare tristeţe, că situaţia de la Mariupol este mult mai gravă în comparaţie cu ceea ce am văzut în Bucea şi în alte oraşe şi sate din apropierea Kievului”, a continuat oficialul ucrainean.


Despre autor:

Clara Vacaru
Clara Văcaru a revenit in echipa 9am in anul 2022, după o pauză de doi ani. Pasionată de știri de când se știe, a terminat Facultatea de Jurnalism și lucrează în presă de peste 10 ani.
Crede cu tărie că “informația este putere” și visează ca, în viitor, să aibă o afacere în domeniul educației.
Mai multe

Ultima actualizare: 5 Aprilie 2022 - 10 : 04

Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.