Cadavrele primăriței din satul ucrainean Motîjîn, ale soțului și fiului lor, cât și a altor doi bărbați au fost descoperite în această localitate din vestul Kievului. Conform poliției, cele cinci persoane aveau mâinile legate la spate.

Ucraina: Cinci cadavre au fost descoperite în Motîjîn, printre care cele ale familiei primăriței

Polițiștii le-au arătat jurnaliștilor AFP patru cadavre pe jumătate înhumate într-o groapă săpată într-o pădure de pini din apropierea locuinței primăriței, precum și cadavrul unui bărbat care zăcea într-un puț din grădină.

Primărița Olga Suhuenko, în vârstă de 50 de ani, soțul ei și fiul lor au fost răpiți de armata rusă în data de 24 martie. Locuitorii satului au declarat pentru sursa citată că aceștia au refuzat să colaboreze cu forțele moscovite.

Pe 11 martie, primarul orașului Melitopol din sudul Ucrainei a fost răpit de militarii ruși și eliberat după câteva zile. În prezent, Moscova a slăbit controlul asupra regiunii Kiev și a nordului țării în ultimele zile pentru a-și concentra eforturile militare în estul teritoriului.

Primarul din Melitopol a fost eliberat

Într-un videoclip postat pe Telegram, preşedintele ucrainean Volodimir Zelenski vorbeşte la telefon şi afirmă că „se bucură să audă vocea unui om viu”. „Sunt mult mai bine. Mulţumesc că nu m-aţi abandonat. Am nevoie de o zi sau două pentru a mă recupera şi apoi vă stau la dispoziţie pentru a contribui la victoria noastră”, a răspuns primarul Ivan Fedorov.

Acesta a fost arestat când se afla în centrul de criză al oraşului său pentru a se ocupa de problemele de aprovizionare. La o zi distanță, președintele ucrainean i-a sunat pe omologul său francez Emmanuel Macron şi pe cancelarul german Olaf Scholz pentru a le cere ajutorul să-l elibereze pe primarul Fedorov.


Despre autor:

Alexandra Chivu
Alexandra Chivu scrie pentru 9AM din anul 2021, iar în prezent ocupă funcția de redactor-șef. Ea și-a început activitatea în presă în 2016, în cadrul Facultății de Jurnalism, unde a scris câteva articole pentru site-ul instituției. Ulterior, a publicat materiale în ziarul „Ultimă oră”. Și de aici a început greul. Primul impact important în carieră a fost în cadrul Digi FM, unde a redactat știri de radio. A început munca la revista Ciao, în 2017. Nu a poposit și a continuat la Fanatik, din 2018 până în 2019. În paralel, benevol, s-a ocupat în câteva rânduri de pagina de Facebook SOS Autism Brăila. Din 2019 și până în 2021 a lucrat la Playtech, apoi a ajuns în prezentul numit 9AM.
Mai multe

Ultima actualizare: 5 Aprilie 2022 - 09 : 04

Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.