Papa Francisc şi-a exprimat duminică "disponibilitatea" de a ajuta la reducerea la tăcere a armelor în Ucraina şi a spus că este pregătit să meargă la Kiev.

După ce a condamnat un "război sacrileg" la o zi după descoperirea cadavrelor unor civili care a stârnit şoc şi indignare, Papa Francisc este pregătit să mearga în Ucraina, scrie AFP, potrivit ziare.com.

"Sunt disponibil", a spus suveranul pontif la bordul avionului cu care se întorcea la Roma, după o vizită în Malta.

"Sfântul Scaun face tot posibilul" pentru a facilita o reglementare a conflictului, a spus el, precizând, totodată, că nu a vorbit direct cu preşedintele rus Vladimir Putin de la începutul conflictului.

Papa Francisc s-ar putea întâlni și cu patriarhul ortodox rus Kiril

Suveranul Pontif a confirmat că printre opţiuni se numără o călătorie la Kiev. "Nu ştiu dacă poate avea loc, nici dacă ar fi utilă", a subliniat el însă. Pe de altă parte, papa Francisc a spus că o întâlnire cu patriarhul ortodox rus Kiril - care îl sprijină pe Vladimir Putin şi a justificat intervenţia militară rusă de la sfârşitul lunii februarie - este încă "în studiu". "Lucrăm la asta şi ne gândim la Orientul Mijlociu pentru a o face", a declarat el.

În timpul unei liturghii în aer liber în faţa a cel puţin 12.000 de persoane în capitala La Valletta, duminică dimineaţă, el a denunţat "războiul sacrileg" declanşat de Rusia într-o "Ucraină martirizată".

Cu o zi înainte, el a folosit cuvinte extrem de dure referitoare la Vladimir Putin - fără să îl numească -, considerându-l "puternic, din păcate blocat în pretenţiile anacronice ale intereselor naţionaliste" care "provoacă şi instigă conflicte", mai scrie AFP


Despre autor:

Clara Vacaru
Clara Văcaru a revenit in echipa 9am in anul 2022, după o pauză de doi ani. Pasionată de știri de când se știe, a terminat Facultatea de Jurnalism și lucrează în presă de peste 10 ani.
Crede cu tărie că “informația este putere” și visează ca, în viitor, să aibă o afacere în domeniul educației.
Mai multe

Ultima actualizare: 4 Aprilie 2022 - 09 : 04

Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.