Mateusz Morawiecki, premierul Poloniei, a cerut sancțiuni europene și occidentale mai aspre pentru Rusia, pe motiv că toate cele de până acum nu au fost suficiente.

„Putin a dat foc Ucrainei”

Premierul Poloniei a mers la finalul acestei săptămâni într-un centru pentru refugiați aa Varşovia, unde s-a întâlnit cu preşedinta Parlamentului European, Roberta Metsola. Printre altele, Mateusz Morawiecki a adus în discuție că este necesară înăsprirea sancțiunilor europene și occidentale împotriva Rusiei. Cele de până acum nu au fost suficiente, după părerea acestuia.

Morawiecki a vorbit și despre faptul că valoarea rublei a ajuns la valoarea dinainte de război, ceea ce nu ajută prea mult în situația de față și ceea ce nu ar fi trebuit să se întâmple, de fapt. El este de părere că din moment ce suveranitatea Ucrainei este ameninţată, „nu va exista o întoarcere la normalitate”.

Tot Mateusz Morawiecki a afirmat că preşedintele rus Vladimir Putin „a dat foc întregii Ucraine, iar Europa încă se mai întreabă dacă este suficient un extinctor”.

„Aceasta înseamnă că toate măsurile economice - microeconomice, macroeconomice, financiare, bugetare şi monetare - nu au funcţionat aşa cum şi-ar fi dorit-o unii politicieni”, a spus premierul, conform digi24.ro.


Despre autor:

Diana Oprișan
 Diana Oprișan a fost mereu pasionată de scris și de fotografie. Odată ajunsă în București, a visat să le facă fotografii celor mai mari artiști de la noi din țară, dar și din străinătate. Și-a făcut un blog, unde scria tot felul de articole despre evenimentele la care participa, iar în felul acesta a fost contactată de către cei de la ZU TV, unde a lucrat timp de doi ani. În pandemie, a simțit nevoia să muncească mai mult, așa că a mai redactat articole și pentru alte site-uri de știri, precum eVedete.ro și DespreVedete.ro. După aceea, s-a angajat la Spynews.ro, unde, deși nu a lucrat prea mult timp, a învățat foarte multe lucruri care, ulterior, i-au fost de folos. Acum, lucrează pentru 9AM și consideră că este cel mai important să faci mereu ceea ce îți place.
Mai multe

Ultima actualizare: 3 Aprilie 2022 - 09 : 04

Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.