Un fotojurnalist ucrainean, pe numele său Maksim Levin, a fost găsit în apropierea Kievului, după ce a fost dat dispărut de către colegii lui timp de două săptămâni.

Un fotojurnalist, ucis de ruși

Maksim Levin a lucrat pentru mai multe instituții de presă occidentale importante, inclusiv pentru Reuter și Associated Press și BBC, iar fotografiile sale vor rămâne mereu vii. După ce a fost dat dispărut în data de 13 martie, acesta a fost găsit împușcat în apropierea Kievului potrivit Biroului procurorului general al Ucrainei, relatează CNN.

„Cel mai bun mod de a-l înțelege pe Maks este să vă uitați la munca sa. Când îi veți vedea filmele sau fotografiile, îl veți înțelege, fără cuvinte”, a spus Liseiko, un coleg de-ai lui pentru CNN.

La jumătatea lunii martie, fotojurnalistul a decis să se îndrepte către Vișgorod, pentru a surprinde în imagini conflictul din acel district, dar nu s-a mai întors, iar colegii lui de echipă și-au făcut griji serioase pentru el. Consilierul prezidențial ucrainean Andrii Iermak a confirmat decesul acestuia prin intermediul unei postări pe Telegram. Trupul lui a fost găsit în apropierea satului Guta Mejîghirska, la 1 aprilie. Jurnalistul avea o soție, patru copii și niște părinți în vârstă pe care i-a lăsat în urmă la doar 40 de ani.

„Suntem profund întristați să aflăm de moartea lui Maksim Levin, un vechi colaborator al Reuters în Ucraina”, a declarat pentru CNN John Pullman, reprezentant al agenției Reuters. „Maks a furnizat fotografii și înregistrări video convingătoare din Ucraina pentru Reuters încă din 2013. Moartea sa este o pierdere uriașă pentru lumea jurnalismului. Gândurile noastre sunt alături de familia sa în aceste momente dificile”, a spus Pullman, pentru sursa citată.


Despre autor:

Diana Oprișan
 Diana Oprișan a fost mereu pasionată de scris și de fotografie. Odată ajunsă în București, a visat să le facă fotografii celor mai mari artiști de la noi din țară, dar și din străinătate. Și-a făcut un blog, unde scria tot felul de articole despre evenimentele la care participa, iar în felul acesta a fost contactată de către cei de la ZU TV, unde a lucrat timp de doi ani. În pandemie, a simțit nevoia să muncească mai mult, așa că a mai redactat articole și pentru alte site-uri de știri, precum eVedete.ro și DespreVedete.ro. După aceea, s-a angajat la Spynews.ro, unde, deși nu a lucrat prea mult timp, a învățat foarte multe lucruri care, ulterior, i-au fost de folos. Acum, lucrează pentru 9AM și consideră că este cel mai important să faci mereu ceea ce îți place.
Mai multe

Ultima actualizare: 3 Aprilie 2022 - 09 : 04

Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.