Volodimir Zelenski a confirmat faptul că trupele armate ruse se retrag încet, dar sigur din refgiunea Kievului, dar că sunt semne clare că vor capturzeze Donbasul și sudul țării, iar ei încă nu au primit suficiente sisteme moderne anti-rachetă.

Discursul de la miezul nopții

Volodimir Zelenski a cerut în repetate rânduri închiderea cerului de deasupra Ucrainei, iar în caz contrar a dorit să primească sisteme moderne anti-rachetă, pentru a se apăra. Din nefericire, acesta nu a primit suficiente sisteme necesare și a atras atenția asupra faptului că deși soldații ruși s-au retras din jurul Capitalei, aceștia își concentrează atenția asupra sudului țării pe care vor să îl captureze cu orice preț.

„Suntem conştienţi că inamicul are rezerve pentru a creşte presiunea în est. Care este obiectivul trupelor ruseşti? Vor să captureze atât Donbasul, cât şi sudul Ucrainei. Care este obiectivul nostru? Să ne apărăm pe noi înşine, libertatea noastră, teritoriul nostru şi poporul nostru”, a declarat Volodimir Zelenski, în discursul de la miezul nopții.

De 37 de zile, Ucraina se apără și o va face în continuare. Fiecare ucrainean rămas în țară luptă pentru țara sa, pentru libertate și pentru viitorul lor, dar și pentru cel al copiilor lor. În ultimele zile, veștile sunt și mai bune pentru ei, iar președintele ucrainean a anunțat că soldații au reușit să câștige controlul în zone din Kiev și Cernigău.

„Sunt tot mai multe steaguri ucrainene în zone care au fost ocupate temporar”, a mai spus președintele.


Despre autor:

Diana Oprișan
 Diana Oprișan a fost mereu pasionată de scris și de fotografie. Odată ajunsă în București, a visat să le facă fotografii celor mai mari artiști de la noi din țară, dar și din străinătate. Și-a făcut un blog, unde scria tot felul de articole despre evenimentele la care participa, iar în felul acesta a fost contactată de către cei de la ZU TV, unde a lucrat timp de doi ani. În pandemie, a simțit nevoia să muncească mai mult, așa că a mai redactat articole și pentru alte site-uri de știri, precum eVedete.ro și DespreVedete.ro. După aceea, s-a angajat la Spynews.ro, unde, deși nu a lucrat prea mult timp, a învățat foarte multe lucruri care, ulterior, i-au fost de folos. Acum, lucrează pentru 9AM și consideră că este cel mai important să faci mereu ceea ce îți place.
Mai multe

Ultima actualizare: 3 Aprilie 2022 - 08 : 04

Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.