Volodimir Zelenski, președintele ucrainean, a avut o discuție prin telefon cu Emmanuel Macron și a avut câteva cerințe clare pentru acesta.

Zelesnki vrea încetarea focului în Mariupol

Volodimir Zelenski i-a cerut președintelui Franței, în cadrul unei convorbiri telefonice, să intervină pe lângă Kremlin, pentru a obține încetarea focului în Mariupol, unul dintre cele mai afectate orașe din Ucraina de la începutului războiului și până în ziua de astăzi.

Mai mult de atât, Zelenski a subliniat pe Twitter că „iniţiativa franceză privind deschiderea unor coridoare umanitare la Mariupol trebuie să fie pusă în practică”. Potrivit unei surse de la Palatul Elysee, convorbirea celor doi s-a axat pe situaţia de urgenţă umanitară pentru locuitorii rămaşi la Mariupol.

Zelenki a cerut, conform surselor menționate, ca Macron să „continue eforturile diplomatice pentru a obţine de la Rusia condiţiile necesare desfăşurării unei operaţiuni umanitare de către organizaţii internaţionale competente”.


Despre autor:

Diana Oprișan
 Diana Oprișan a fost mereu pasionată de scris și de fotografie. Odată ajunsă în București, a visat să le facă fotografii celor mai mari artiști de la noi din țară, dar și din străinătate. Și-a făcut un blog, unde scria tot felul de articole despre evenimentele la care participa, iar în felul acesta a fost contactată de către cei de la ZU TV, unde a lucrat timp de doi ani. În pandemie, a simțit nevoia să muncească mai mult, așa că a mai redactat articole și pentru alte site-uri de știri, precum eVedete.ro și DespreVedete.ro. După aceea, s-a angajat la Spynews.ro, unde, deși nu a lucrat prea mult timp, a învățat foarte multe lucruri care, ulterior, i-au fost de folos. Acum, lucrează pentru 9AM și consideră că este cel mai important să faci mereu ceea ce îți place.
Mai multe

Ultima actualizare: 2 Aprilie 2022 - 10 : 04

Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.