Japonia a anunţat vineri noi sancţiuni împotriva Coreei de Nord după tirul de testare a unei rachete balistice intercontinentale săptămâna trecută, în urma apelurilor Washingtonului la o acţiune internaţională mai severă împotriva Phenianului, informează AFP.

Japonia, sancțiuni împotriva Phenianului

Japonia impune deja un embargo comercial Coreei de Nord şi le interzice navelor acestei ţări intrarea în porturile nipone, în cadrul sancţiunilor unilaterale împotriva Phenianului, însă a anunţat vineri că va viza "patru grupuri şi nouă indivizi implicaţi în dezvoltarea complexului nuclear şi de rachete".

Aceşti indivizi şi entităţi vor fi vizaţi de "îngheţarea bunurilor", a precizat purtătorul de cuvânt al guvernului nipon, Hirokazu Matsuno.

Decizia Japoniei intervine după refuzul Chinei şi Rusiei de a înăspri sancţiunile împotriva Phenianului, după cum cerea Washingtonul la Consiliul de Securitate al ONU săptămâna trecută, după un tir cu o rachetă balistică intercontinentală al Coreei de Nord, care deţine arme nucleare.

Pe 24 martie, Coreea de Nord a afirmat că a lansat cu succes puternica sa rachetă balistică intercontinentală (ICBM), un Hwasong-17, supranumit "racheta monstru", însă serviciile de informaţii americane şi sud-coreene au conchis că în realitate era vorba de un Hwasong-15, un ICBM mai puţin avansat care a fost deja testat în 2017.

Tirul de testare a acestei rachete a suscitat însă furie în Japonia, proiectilul căzând în interiorul zonei sale economice exclusive. AGERPRES


Despre autor:

Diana Oprișan
 Diana Oprișan a fost mereu pasionată de scris și de fotografie. Odată ajunsă în București, a visat să le facă fotografii celor mai mari artiști de la noi din țară, dar și din străinătate. Și-a făcut un blog, unde scria tot felul de articole despre evenimentele la care participa, iar în felul acesta a fost contactată de către cei de la ZU TV, unde a lucrat timp de doi ani. În pandemie, a simțit nevoia să muncească mai mult, așa că a mai redactat articole și pentru alte site-uri de știri, precum eVedete.ro și DespreVedete.ro. După aceea, s-a angajat la Spynews.ro, unde, deși nu a lucrat prea mult timp, a învățat foarte multe lucruri care, ulterior, i-au fost de folos. Acum, lucrează pentru 9AM și consideră că este cel mai important să faci mereu ceea ce îți place.
Mai multe

Ultima actualizare: 1 Aprilie 2022 - 10 : 04

Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.