Angelina Jolie a făcut o vizită surpriză copiilor ucraineni internați la spitalul Bambino Gesú din Roma, supranumit „spitalul papei”. La final, actrița și activista americană și-a exprimat îngrijorarea față de viitorul incert care îi așteaptă pe micuți, într-un mesaj pe care l-a publicat joi pe rețelele de socializare.

Angelina Jolie i-a vizitat pe copiii ucraineni internați la „spitalul papei” din Roma

Angelina Jolie, trimis special al Înaltului Comisariat al Naţiunilor Unite pentru Refugiaţi (UNHCR) din anul 2012, i-a salutat pe cei 31 de copii din Ucraina victime ale războiului, care se află internați în centrul de pediatrie de la Roma, cel mai mare din Europa, în proprietatea Vaticanului.

Unitatea medicală a îngrijit în total 130 de minori de la declanșarea conflictului militar în Ucraina, din data de 24 februarie, dintre care 31 au rămas în continuare internați, au informat surse medicale pentru EFE.

„Mă rog ca acest război să se sfârşească. Este singur mod de a pune capăt suferinţelor şi exodului din zona de conflict. Este oribil să vezi cum copiii plătesc acest preţ prin vieţile lor, sănătatea afectată şi prin traume", a declarat actriţa.

Vizita sa a avut loc în aceeași zi în care UNHCR a confirmat că într-o singură lună aproximativ 4 milioane de ucraineni au fugit din țara lor, în vreme ce alte 6 milioane și jumătate au fost strămutați în interiorul frontierelor.Despre autor:

Alexandra Chivu
Alexandra Chivu scrie pentru 9AM din anul 2021, iar în prezent ocupă funcția de redactor-șef. Ea și-a început activitatea în presă în 2016, în cadrul Facultății de Jurnalism, unde a scris câteva articole pentru site-ul instituției. Ulterior, a publicat materiale în ziarul „Ultimă oră”. Și de aici a început greul. Primul impact important în carieră a fost în cadrul Digi FM, unde a redactat știri de radio. A început munca la revista Ciao, în 2017. Nu a poposit și a continuat la Fanatik, din 2018 până în 2019. În paralel, benevol, s-a ocupat în câteva rânduri de pagina de Facebook SOS Autism Brăila. Din 2019 și până în 2021 a lucrat la Playtech, apoi a ajuns în prezentul numit 9AM.
Mai multe

Ultima actualizare: 1 Aprilie 2022 - 08 : 04

Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.