Forțele ruse susțin că vor redeschide, vineri, un coridor de evacuare din Mariupol la Zaporizhzhia. Potrivit oficialilor ucraineni, convoaiele s-au confruntat joi cu mai multe probleme: trupele ruse au confiscat ajutoarele și au blocat autobuzele.

Ministerul rus al Apărării, Ministerul rus al Apărării, a declarat că armata va redeschide coridorul umanitar de la orașul sudic Mariupol la Zaporizhzhia pe 1 aprilie, la cererea liderilor Franței și Germaniei. Coridorul se va deschide de la ora 10 a.m., ora Moscovei, iar trupele ruse vor stabili un punct intermediar în orașul Berdiansk, din sud, a spus ministerul, potrivit antena3.ro.

Peste 100.000 de oameni, blocați în Mariupol. Rușii atacă sau confiscă convoaiele umanitare

Aproximativ 100.000 de civili au rămas prinși în orașul asediat Mariupol, care a suferit săptămâni de bombardament din partea forțelor ruse, a declarat ministrul ucrainean Irina Vereșciuk.

Forțele ruse au confiscat, joi, 14 tone de ajutor umanitar din autobuzele cu destinația Melitopol, în sudul Ucrainei, mai spune ministerul. Mâncarea și medicamentele au fost încărcate în 12 autobuze. Forțele ruse au blocat, de asemenea, 45 de autobuze care mergeau spre Berdiansk, în drum spre Mariupol, a adăugat ea.

„Negociem ca autobuzele să fie returnate și ca locuitorii Melitopolului să fie evauați mâine folosind aceste autobuze”, a spus ea.


Despre autor:

Clara Vacaru
Clara Văcaru a revenit in echipa 9am in anul 2022, după o pauză de doi ani. Pasionată de știri de când se știe, a terminat Facultatea de Jurnalism și lucrează în presă de peste 10 ani.
Crede cu tărie că “informația este putere” și visează ca, în viitor, să aibă o afacere în domeniul educației.
Mai multe

Ultima actualizare: 1 Aprilie 2022 - 05 : 04

Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.