Rusia a anunţat marţi că expulzează zece diplomaţi din statele baltice în urma unei măsuri de reciprocitate, între aceştia aflându-se câte trei din Estonia şi Letonia şi patru din Lituania, relatează Reuters.

Rusia a anunțat că expulzează zece diplomați din țările baltice

Cele trei state baltice au expulzat în total zece diplomaţi ruşi într-un demers coordonat anterior în cursul acestei luni. Letonia a anunţat că activităţile diplomaţilor ruşi erau în conflict cu statutul lor diplomatic şi că decizia de a-i expulza a ţinut cont şi de invadarea Ucrainei de către Rusia.

Ministerul de Externe rus a informat marţi într-un comunicat că i-a convocat pe ambasadorii celor trei ţări pentru a se plânge de ceea ce a descris drept acţiuni "provocatoare" şi "lipsite de motiv" împotriva diplomaţilor săi.

Letonia, Lituania şi Estonia au făcut parte în trecut din Uniunea Sovietică şi sunt acum membre NATO şi ale UE. Ele au susţinut cu fermitate sancţiunile occidentale impuse împotriva Moscovei din cauza acţiunilor sale în Ucraina.AGERPRES.


Despre autor:

Alexandra Chivu
Alexandra Chivu scrie pentru 9AM din anul 2021, iar în prezent ocupă funcția de redactor-șef. Ea și-a început activitatea în presă în 2016, în cadrul Facultății de Jurnalism, unde a scris câteva articole pentru site-ul instituției. Ulterior, a publicat materiale în ziarul „Ultimă oră”. Și de aici a început greul. Primul impact important în carieră a fost în cadrul Digi FM, unde a redactat știri de radio. A început munca la revista Ciao, în 2017. Nu a poposit și a continuat la Fanatik, din 2018 până în 2019. În paralel, benevol, s-a ocupat în câteva rânduri de pagina de Facebook SOS Autism Brăila. Din 2019 și până în 2021 a lucrat la Playtech, apoi a ajuns în prezentul numit 9AM.
Mai multe

Ultima actualizare: 29 Martie 2022 - 03 : 03

Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.