Kremlinul a anunţat luni că negocierile ruso-ucrainene din Turcia ar putea începe marţi şi a apreciat că este important ca dialogul să aibă loc faţă în faţă, în ciuda progreselor slabe de până acum, transmite Reuters.

Kremlinul a anunțat că negocierile ruso-ucrainene din Turcia ar putea începe marți

Preşedintele rus Vladimir Putin a convenit telefonic duminică cu omologul său turc Recep Tayyip Erdogan ca tratativele să aibă loc la Istanbul. Turcia speră ca negociatorii să cadă de acord asupra unui armistiţiu.

Ankara anunţase că negocierile ar putea începe de luni, dar purtătorul de cuvânt al preşedinţiei ruse, Dmitri Peskov, a afirmat că este puţin probabil, deoarece echipa de emisari ai Moscovei ar putea ajunge la Istanbul abia marţi.

Peskov a adăugat că la negocierile de până acum nu s-au înregistrat progrese substanţiale şi nu s-a avansat nici în direcţia unei eventuale întâlniri a lui Putin cu preşedintele Ucrainei, Volodimir Zelenski. Purtătorul de cuvânt a mai comunicat că Kremlinul consideră îngrijorătoare comentariile preşedintelui american Joe Biden despre rămânerea la putere a lui Putin.

Deşi Biden a revenit ulterior asupra declaraţiei făcute sâmbătă la Varşovia şi a afirmat că Statele Unite nu au o politică privind schimbarea de regim în Rusia, Peskov a avertizat că Moscova va continua să urmărească atent declaraţiile liderului de la Casa Albă.

În fine, Peskov a mai spus că anchetatori ruşi vor analiza o înregistrare video care circulă în social media şi care ar înfăţişa forţe ucrainene ce aplică rele tratamente unor militari ruşi capturaţi. Purtătorul de cuvânt al Kremlinului a declarat că înregistrarea video, despre care a spus că ar conţine "imagini monstruoase", trebuie evaluată din punct de vedere juridic şi că cei care au participat la ceea ce el a descris drept tortură trebuie să plătească. AGERPRES.

Citeste si:
Ucraina susține că a doborât trei bombardiere rusești Su-34....
Ucraina susține că a doborât...

Despre autor:

Alexandra Chivu
Alexandra Chivu scrie pentru 9AM din anul 2021, iar în prezent ocupă funcția de redactor-șef. Ea și-a început activitatea în presă în 2016, în cadrul Facultății de Jurnalism, unde a scris câteva articole pentru site-ul instituției. Ulterior, a publicat materiale în ziarul „Ultimă oră”. Și de aici a început greul. Primul impact important în carieră a fost în cadrul Digi FM, unde a redactat știri de radio. A început munca la revista Ciao, în 2017. Nu a poposit și a continuat la Fanatik, din 2018 până în 2019. În paralel, benevol, s-a ocupat în câteva rânduri de pagina de Facebook SOS Autism Brăila. Din 2019 și până în 2021 a lucrat la Playtech, apoi a ajuns în prezentul numit 9AM.
Mai multe

Ultima actualizare: 28 Martie 2022 - 03 : 03

Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.