La o lună de la inceperea războiului, președintele Ucrainei, Volodimir Zelenski, face un apel către toți oamenii: ”Ieșiti în stradă, în numele păcii”.

Volodimir Zelenski face apel ca oamenii din întreaga lume să iasă în stradă joi, când se împlineşte o lună de la începutul invaziei Rusiei, relatează DPA, potrivit Agerpres.

"Ieşiţi din birouri, din case, din şcoli şi universităţi. Ieşiţi în numele păcii, ieşiţi cu simboluri ucrainene pentru a sprijini Ucraina, libertatea, viaţa. Ieşiţi în pieţe şi pe străzi, făceţi-vă vizibili şi auziţi. Spuneţi că oamenii contează, libertatea contează, Ucraina contează", a spus Zelenski într-un mesaj video transmis joi dimineaţă.

”Toți trebuie să oprim Rusia. Lumea trebuie să oprească războiul. Le mulțumesc tuturor celor care acționează în sprijinul Ucrainei. În sprijinul libertății. Dar războiul continuă. Actele de teroare împotriva oamenilor pașnici continuă. O lună deja! Atât de mult! Mi se rupe sufletul, inimile tuturor ucrainenilor și fiecărei persoane libere de pe planetă. De aceea vă cer să vă opuneți războiului!”, a mai transmis președintele Ucrainei.


Despre autor:

Clara Vacaru
Clara Văcaru a revenit in echipa 9am in anul 2022, după o pauză de doi ani. Pasionată de știri de când se știe, a terminat Facultatea de Jurnalism și lucrează în presă de peste 10 ani.
Crede cu tărie că “informația este putere” și visează ca, în viitor, să aibă o afacere în domeniul educației.
Mai multe

Ultima actualizare: 24 Martie 2022 - 10 : 03

Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.