Adjunctul ambasadorului Rusiei la ONU, Dmitri Polianski, susține că Rusia îşi păstrează dreptul de a folosi arme nucleare dacă ţara este „provocată" de NATO, scrie Adevărul.

Dmitri Polianski, unul dintre cei mai importanţi diplomaţi ai Rusiei în Statele Unite, a vorbit cu Sky News după ce purtătorul de cuvânt al lui Vladimir Putin a declarat că şeful său ar putea apăsa butonul nuclear dacă ţara simte că se confruntă cu o ameninţare „existenţială".

Dmitri Polianski: ”Nu este un lucru corect să ameninţaţi Rusia şi să încercaţi să interveniţi”

„Dacă Rusia este provocată de NATO, dacă Rusia este atacată de NATO, de ce nu? Suntem o putere nucleară. Nu cred că este un lucru corect să spun asta, dar nu este un lucru corect să ameninţaţi Rusia şi să încercaţi să interveniţi. Deci, atunci când aveţi de-a face cu o putere nucleară, desigur, trebuie să calculezi toate rezultatele posibile ale comportamentului tău”, a afirmat Dmitri Polianski la Sky News, potrivit sursei citate.

Totodată, diplomatul a negat faptul că Rusia comite crime de război în Ucraina.

„Nu cred că noi comitem crime de război în Ucraina. Bineînţeles, nu depinde de mine să evaluez. Eu nu sunt acolo. Dumneavoastră nu sunteţi acolo. Vă uitaţi la videoclipuri, vă uitaţi la multe dintre videoclipurile care sunt considerate ştiri false. Voi credeţi un lucru, eu cred altceva", a declarat Dmitri Polianski.


Despre autor:

Clara Vacaru
Clara Văcaru a revenit in echipa 9am in anul 2022, după o pauză de doi ani. Pasionată de știri de când se știe, a terminat Facultatea de Jurnalism și lucrează în presă de peste 10 ani.
Crede cu tărie că “informația este putere” și visează ca, în viitor, să aibă o afacere în domeniul educației.
Mai multe

Ultima actualizare: 24 Martie 2022 - 12 : 03

Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.