Madeleine Albright, prima femeie a ocupat funcția de secretar de stat al SUA, a murit, miercuri, la vârsta de 84 de ani.

Moartea lui Madeleine Albright a fost anunțată de familia acesteia, într-un comunicat emis miercuri.

Madeleine Albright, o susținătoare a democrației și a drepturilor omului

Albright a fost o figură centrală în administrația președintelui Bill Clinton, fiind mai întâi ambasador al SUA la Națiunile Unite, înainte de a deveni cel mai important diplomat al națiunii în al doilea mandat. Ea a susținut extinderea NATO, a făcut presiuni ca alianța să intervină în Balcani pentru a opri genocidul etnic, a căutat să reducă răspândirea armelor nucleare și a susținut drepturile omului și democrația pe tot globul, scrie stirileprotv.ro.

Între 1997 și 2001, Madeleine Albright a fost secretar de stat al SUA, fiind prima femeie din istorie care a deținut această funcție.

Madeleine K. Albright s-a născut în Cehia

Madeleine K. Albright, pe numele său adevărat Marie Jana Korbelová, s-a născut în Praga, Cehia, la 15 mai 1937, într-o familie de evrei convertiți la catolicism. În 1957, ea a primit cetățenia SUA. A fost căsătorită între 1959-1983 cu jurnalistul Joseph Albright, având împreună trei fiice.


Despre autor:

Clara Vacaru
Clara Văcaru a revenit in echipa 9am in anul 2022, după o pauză de doi ani. Pasionată de știri de când se știe, a terminat Facultatea de Jurnalism și lucrează în presă de peste 10 ani.
Crede cu tărie că “informația este putere” și visează ca, în viitor, să aibă o afacere în domeniul educației.
Mai multe

Ultima actualizare: 24 Martie 2022 - 10 : 03

Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.