Volodimir Zelenski a ținut un discurs de aproximativ 20 de minute în fața Adunării Naționale Franceze, rugându-i pe parlamentari ca prima dată să țină un moment de reculegere în memoria miilor de femei din Ucraina care au murit în război.

Zelenski s-a adresat parlamentarilor francezi

La un moment dat, Zelenski a spus că imaginile cu orașele devastate, cum este și cazul orașului-port Mariupol, „amintesc de ruinele de la Verdun” (Bătălie din timpul Primului Război Mondial, care a mai fost numită și „Abatorul”. Liderul a mai atras atenția și asupra faptului că soldații ruși nu țin cont de nimic, ci distrug totul în calea lor, indiferent dacă este vorba despre școli, spitale, zone rezidențiale, universități sau teatre.

„Renault, Auchan, Leroy Merlin trebuie să înceteze să mai fie sponsori ai maşinii ruse de război, să oprească finanţarea uciderii copiilor şi a femeilor şi a violurilor. Companiile franceze trebuie să iasă de pe piaţa rusă”, le-a spus Volodimir Zelenski parlamentarilor.

Liderul Ucrainei este recunoscător francezilor și conducătorului lor, pentru că toți apreciază adevărul și libertatea, dar și pentru implicarea acestora în ceea ce privește ajutorul Ucrainei în ultima lună, de la izbucnirea războiului. În plus, a spus vizibil afectat de situație, că până și supraviețuitorii Holocaustului își pierd viața în războiul lui Putin, iar Europa nu a mai văzut de 80 de ani o situație precum cea prin care trece acum țara lui.

„Toată lumea poate vedea că Franța apreciază adevărul și vrea să-l apere, că Franța știe ce sunt libertatea, egalitatea, fraternitatea. Eu o simt, poporul ucrainean o simte. De aceea, avem nevoie de ajutorul și sprijinul dumneavoastră pentru ca libertatea să nu piardă. Rămânem devotați valorilor noastre, unității și hotărârii de a ne apăra libertatea, o libertate comună cu cea din Paris, Kiev, Berlin, Varșovia, Madrid, Roma, Bruxelles sau Bratislava”, a mai zis președintele Ucrainei.

Citeste si:
Vladimir Putin, discurs la un an de la războiul declanșat în...
Vladimir Putin, discurs la un...

Despre autor:

Diana Oprișan
 Diana Oprișan a fost mereu pasionată de scris și de fotografie. Odată ajunsă în București, a visat să le facă fotografii celor mai mari artiști de la noi din țară, dar și din străinătate. Și-a făcut un blog, unde scria tot felul de articole despre evenimentele la care participa, iar în felul acesta a fost contactată de către cei de la ZU TV, unde a lucrat timp de doi ani. În pandemie, a simțit nevoia să muncească mai mult, așa că a mai redactat articole și pentru alte site-uri de știri, precum eVedete.ro și DespreVedete.ro. După aceea, s-a angajat la Spynews.ro, unde, deși nu a lucrat prea mult timp, a învățat foarte multe lucruri care, ulterior, i-au fost de folos. Acum, lucrează pentru 9AM și consideră că este cel mai important să faci mereu ceea ce îți place.
Mai multe

Ultima actualizare: 24 Martie 2022 - 10 : 03

Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.