Preşedintele ucrainean, Volodimir Zelenski, l-a invitat marţi pe papa Francisc să joace rolul de mediator în negocierile dintre Kiev şi Moscova.

Negocierile de pace dintre Ucraina și Rusia merg, în continuare, foarte greu. Volodimir Zelenski a vorbit despre acest lucru și cu Papa Francisc, iar ulterior a scris, pe Twitter, că și-ar dori ca acesta să fie mediator în discuțiile despre pace dintre cele două țări.

"Am aprecia rolul de mediator al Sfântului Scaun pentru a pune capăt suferinţei umane" în Ucraina, a scris Volodimir Zelenski pe Twitter după o discuţie telefonică cu papa, în timp ce Kremlinul apreciase cu puţin înainte că discuţiile în curs cu Kievul nu sunt suficient de "substanţiale".


Preşedintele ucrainean l-a informat pe "Sanctitatea Sa despre situaţia umanitară dificilă şi blocarea coridoarelor umanitare de către trupele ruse", mulţumindu-i totodată pentru "rugăciunile sale pentru Ucraina şi pace", potrivit ziare.com.

Volodimir Zelesnki i-a cerut (Sfântului Părinte) ”să vină în ţara noastră în acest moment foarte important".

"Şi cred că putem organiza această vizită importantă care aduce un sprijin semnificativ fiecăruia dintre noi, fiecărui ucrainean", a mai spus el.



Despre autor:

Clara Vacaru
Clara Văcaru a revenit in echipa 9am in anul 2022, după o pauză de doi ani. Pasionată de știri de când se știe, a terminat Facultatea de Jurnalism și lucrează în presă de peste 10 ani.
Crede cu tărie că “informația este putere” și visează ca, în viitor, să aibă o afacere în domeniul educației.
Mai multe

Ultima actualizare: 23 Martie 2022 - 10 : 03

Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.