Adunarea Generală a Naţiunilor Unite urmează să se reunească miercuri, în încercarea de a conveni asupra unei noi rezoluţii privind războiul Rusiei împotriva Ucrainei, informează marţi DPA.

Ședința Adunării Generale a Naţiunilor Unite despre războiul din Ucraina

Un proiect de rezoluţie privind consecinţele umanitare ale războiului Rusiei în Ucraina este de aşteptat să fie aprobat pe larg în cel mai mare organism al ONU cu 193 de membri. Este probabil, dar nu complet sigur, că ar putea avea loc şi un vot miercuri, au declarat diplomaţi.

Potrivit diplomaţilor, scopul este de a obţine cel puţin 141 de voturi pentru, aşa cum a fost cazul unei rezoluţii anterioare prin care se condamna războiul declanşat de Rusia şi care a fost adoptată de Adunarea Generală la începutul acestei luni.

Proiect ce presupune încetarea imediată a atacurilor Rusiei împotriva Ucrainei

Primul proiect, văzut de DPA, cere printre altele încetarea imediată a ostilităţilor de către Rusia împotriva Ucrainei, în
în special toate atacurile asupra civililor şi infrastructurii civile. El cere de asemenea Moscovei să-şi retragă forţele armate din Ucraina imediat.

Există de asemenea un proiect de rezoluţie concurent al Africii de Sud care nu menţionează agresiunea Rusiei. Nu este clar dacă acest text va fi de asemenea supus la vot, potrivit Agerpres.


Despre autor:

Valentina Podgorneac
Valentina Podgorneac este originară din Republica Moldova și la vârsta de doar 16 ani a ales să se mute la București pentru a-și continua studiile liceale. În anul 2017 a absolvit un colegiu cu profil economic, însă pasiunea pentru scris a fost mult mai puternică decât orice altă dorință. În timpul studiilor a redactat comunicate de presă în cadrul Organizației Studenților și Elevilor Basarabeni din București. A efectuat stagii de practică la agenția de presă RADOR și la Biroul de Comunicare al Ministerului Educației, acumulând multe informații și sfaturi utile pentru viitoarea sa carieră. A urmat un Curs de Dicție și Discurs Public cu Veronica Coberman, mentor în comunicare.

Valentina Podgorneac este absolventă a Facultății de Jurnalism și Științele Comunicării din cadrul Universității București, iar de mai bine de un an face parte din familia 9AM. Iubește să știe tot ce mișcă, să fie informată, și la rândul ei, să informeze și pe alții, deoarece un om informat este un om puternic. Pentru ea, scrisul nu este doar o pasiune, ci un stil de viață.
Mai multe

Ultima actualizare: 22 Martie 2022 - 02 : 03

Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.