Un designer ceh a găsit o modalitate inedită de a strânge bani pentru ucrainenii afectaţi de războiul din ţara lor: confecţionează perne cu portretul preşedintelui ucrainean Volodimir Zelenski, despre care designerul afirmă că a devenit un sex simbol pentru unii, relatează vineri Reuters.

Un designer ceh creează perne cu chipul președintelui Volodimir Zelenski pentru a strânge bani pentru Ucraina

Volodimir Zelenski, obosit, nebărbierit, însă sfidător în tricoul său verde, a devenit imaginea rezistenţei Ucrainei în faţa invaziei ruse, mobilizându-şi compatrioţii din buncărul său din Kiev, în videoclipurile sale zilnice postate pe reţelele sociale.

„Multe persoane, majoritatea de sex feminin, îl văd (pe Zelenski) ca un fel de sex simbol, aşa că mi-a venit ideea să creez o pernă care să dea impresia că (Zelenski) s-ar afla în patul lor", a declarat designerul Tomas Brinek pentru Reuters.

Brinek, care deţine un cont pe Instagram numit TMBK, cu peste 540.000 de urmăritori şi care ridiculizează politicienii, a declarat că pentru ediţia sa limitată de perne realizate manual au fost înregistrate peste 2.000 de comenzi, în urma cărora s-au strâns circa 420.000 de coroane (18.900 dolari), bani donaţi unei organizaţii de caritate care ajută ucrainenii afectaţi de război.

„Ideea a fost ca un fel de glumă, însă există această parte serioasă, şi anume fondurile strânse care pot ajuta Ucraina", a spus Brinek, adăugând că intenţionează să creeze un nou lot de perne ca urmare a interesului puternic.

Cehia a trimis ajutoare în valoare de zeci de milioane de dolari Ucrainei şi a găzduit până acum circa 270.000 de refugiaţi, majoritatea femei şi copii, care fug de război. AGERPRES.Despre autor:

Alexandra Chivu
Alexandra Chivu scrie pentru 9AM din anul 2021, iar în prezent ocupă funcția de redactor-șef. Ea și-a început activitatea în presă în 2016, în cadrul Facultății de Jurnalism, unde a scris câteva articole pentru site-ul instituției. Ulterior, a publicat materiale în ziarul „Ultimă oră”. Și de aici a început greul. Primul impact important în carieră a fost în cadrul Digi FM, unde a redactat știri de radio. A început munca la revista Ciao, în 2017. Nu a poposit și a continuat la Fanatik, din 2018 până în 2019. În paralel, benevol, s-a ocupat în câteva rânduri de pagina de Facebook SOS Autism Brăila. Din 2019 și până în 2021 a lucrat la Playtech, apoi a ajuns în prezentul numit 9AM.
Mai multe

Ultima actualizare: 20 Martie 2022 - 09 : 03

Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.