Un înalt oficial de la Kiev a declarat că autoritățile de la Moscova nu au cerut până acum permisiunea de a repatria corpurile neînsuflețite ale soldaților ruși care au murit în războiul din Ucraina.

Rusia nu a cerut recuperarea soldaților uciși în Ucraina

Irina Vereșciuk, ministrul pentru Reintegrarea Teritoriilor Ocupate Temporar, a afirmat că Ucraina a propus Rusiei să înceapă negocierile pentru a recupera și repatria cadavrele soldaților ruși care au căzut în războiul din Ucraina.

Moscova însă nu a oferit nici un răspuns la solicitarea Ucrainei, iar delegația rusă nici nu a încercat să dezbată această problemă în cadrul negocierilor ce au avut loc deja de câteva ori.

Autoritățile de la Kiev susțin că de la începutul invaziei ruse, peste 14.000 de soldați ruși și-au pierdut viața în Ucraina. Indiferent de conflictul militar care are loc de aproape o lună și de acțiunile agresive ale forțelor ruse, Rusia trebuie să manifeste respect față de cei decedați și față de familiile îndurerate.

Operațiune pentru eliminarea forțelor ruse de la periferia capitalei Kiev

Armata ucraineană a declarat că a lansat operaţiuni de eliminare a forţelor ruseşti de la periferia capitalei Kiev.

Ucraina încă deţine controlul asupra zonelor-cheie ale ţării pe care forţele ruse încearcă să le cucerească, a afirmat preşedintele ucrainean Vladimir Zelenski, la câteva săptămâni de atac susţinut din partea Rusiei.

Totodată, Statele Unite au făcut cunoscut joi că China s-ar expune la represalii dacă „ar sprijini agresiunea rusă" împotriva Ucrainei, un avertisment lansat cu câteva ore înainte de discuţia telefonică dintre Joe Biden şi Xi Jinping.


Despre autor:

Valentina Podgorneac
Valentina Podgorneac este originară din Republica Moldova și la vârsta de doar 16 ani a ales să se mute la București pentru a-și continua studiile liceale. În anul 2017 a absolvit un colegiu cu profil economic, însă pasiunea pentru scris a fost mult mai puternică decât orice altă dorință. În timpul studiilor a redactat comunicate de presă în cadrul Organizației Studenților și Elevilor Basarabeni din București. A efectuat stagii de practică la agenția de presă RADOR și la Biroul de Comunicare al Ministerului Educației, acumulând multe informații și sfaturi utile pentru viitoarea sa carieră. A urmat un Curs de Dicție și Discurs Public cu Veronica Coberman, mentor în comunicare.

Valentina Podgorneac este absolventă a Facultății de Jurnalism și Științele Comunicării din cadrul Universității București, iar de mai bine de un an face parte din familia 9AM. Iubește să știe tot ce mișcă, să fie informată, și la rândul ei, să informeze și pe alții, deoarece un om informat este un om puternic. Pentru ea, scrisul nu este doar o pasiune, ci un stil de viață.
Mai multe

Ultima actualizare: 18 Martie 2022 - 11 : 03

Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.