Parlamentul de la Priştina a fost împotriva căsătoriilor între persoanele de același sex. Majoritatea voturilor au fost contra acestui proiect de lege.

Kosovo nu a aprobat căsătoriile între persoanele de același sex

În parlamentul de la Priştina a fost propus proiectul de lege prin care persoanele de același sex ar putea să își oficializeze căsătoriile. Acest lucru a stârnit un val de discuții aprinse care au durat câteva ore bune. Într-un final, doar 28 dintre cei 120 de parlamentari au votat pentru aprobarea acestui proiect propus de guvernul premierului de stânga Albin Kurti.

Majoritatea deputaţilor partidului prim-ministrului, Vetevendosje, au votat contra acestei propuneri. De aceeași părere este și deputata Labinote Demi Murtezi, care consideră „acceptabilă doar căsătoria persoanelor de sex opus”.”Orice legătură diferită de această combinaţie este considerată depravare şi degenerare morală”, a declarat aceasta în timpul dezbaterii.

Anterior, premierul Albin Kurti a mai venit cu această propunere susținând că fiecare are drepturi, și acesta ar fi inclusiv încă un drept al omului care trebuie respectat. După votarea din parlamentul, presa din Kosovo a menționat că „homofobia a triumfat în Adunarea din Kosovo”.

Serbia nu a recunoscut independența Kosovo

Kosovo are o populație de peste 90% musulmani, însă în continuare rămâne o societate tradiţionalistă.

La începutul lunii martie, biroul Uniunii Europene la Priştina a sfătuit parlamentul să adopte această reformă care include şi alte domenii, de exemplu drepturile minorităţilor sau lumea afacerilor.

„Eşecul adoptării codului civil va avea repercusiuni negative grave asupra multor aspecte ale vieţii cetăţenilor şi companiilor kosovare, precum şi asupra dezvoltării economice a Kosovo”, se atenționează într-un comunicat al biroului UE în Kosovo.

Citeste si:
Armata sârbă este în stare de alertă după tensiunile cu Kosovo
Armata sârbă este în stare de...

Până acum, aproximativ 100 de țări, printre care SUA și majoritatea statelor UE au recunoscut independenţa Kosovo. Serbia însă nu a făcut același lucru.


Despre autor:

Valentina Podgorneac
Valentina Podgorneac este originară din Republica Moldova și la vârsta de doar 16 ani a ales să se mute la București pentru a-și continua studiile liceale. În anul 2017 a absolvit un colegiu cu profil economic, însă pasiunea pentru scris a fost mult mai puternică decât orice altă dorință. În timpul studiilor a redactat comunicate de presă în cadrul Organizației Studenților și Elevilor Basarabeni din București. A efectuat stagii de practică la agenția de presă RADOR și la Biroul de Comunicare al Ministerului Educației, acumulând multe informații și sfaturi utile pentru viitoarea sa carieră. A urmat un Curs de Dicție și Discurs Public cu Veronica Coberman, mentor în comunicare.

Valentina Podgorneac este absolventă a Facultății de Jurnalism și Științele Comunicării din cadrul Universității București, iar de mai bine de un an face parte din familia 9AM. Iubește să știe tot ce mișcă, să fie informată, și la rândul ei, să informeze și pe alții, deoarece un om informat este un om puternic. Pentru ea, scrisul nu este doar o pasiune, ci un stil de viață.
Mai multe

Ultima actualizare: 17 Martie 2022 - 11 : 03

Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.