Cozi uriașe la ulei în Bulgaria. Speriați că uleiul de floarea soarelui se va scumpi foarte mult, sute de oameni s-au îmbulzit în magazine. În Burgas, al patrulea cel mai mare oraș din Bulgaria, un bărbat de 77 de ani a murit după ce a fost împins în timp ce aștepta la coadă. 

Zvonul scumpirii uleiului de floarea soarelui i-a speriat și pe bulgari. La unele magazine, s-au format cozi și de cateva sute de metri, iar nerăbdarea oamenilor a dus și la încaierări. Un bărbat de 77 de ani a murit, după ce a fost împins și a căzut, în timp ce aștepta la coadă.

„Bărbatul a murit în magazin. A fost împins și i s-a făcut rău. A fost nebunesc. Oamenii au spus că a căzut, a devenit albastru la față și a murit. Coada a fost uriașă”, a spus una dintre femeile care au făcut cumpărături la același magazin, potrivit libertatea, care citeaza agenția bulgară Novinite.

Autorități: „Există cantități uriașe de ulei de floarea soarelui în Bulgaria”

Oficialii bulgari încearcă să calmeze populația și au declarat, în repetate rânduri, că oamenii nu au de ce să teamă.

„Există cantități uriașe de ulei de floarea soarelui în Bulgaria. Avem semințe de floarea soarelui pentru producția de ulei timp de patru ani și jumătate”, a declarat viceprim-ministrul și ministrul economiei și industriei, Kornelia Ninova.

Cum era de așteptat, cererea uriașă de ulei a dus la speculă și la creșterea prețului, la unele magazine, iar unii retaileri au pus limită pe cantitatea de ulei pe care o poate achiziționa o persoană.


Despre autor:

Clara Vacaru
Clara Văcaru a revenit in echipa 9am in anul 2022, după o pauză de doi ani. Pasionată de știri de când se știe, a terminat Facultatea de Jurnalism și lucrează în presă de peste 10 ani.
Crede cu tărie că “informația este putere” și visează ca, în viitor, să aibă o afacere în domeniul educației.
Mai multe

Ultima actualizare: 15 Martie 2022 - 11 : 03

Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.