O casă din Londra, al cărei proprietar ar fi miliardarul rus Oleg Deripaska, a fost ocupată de persoane care s-au autointitulat anarhişti şi care au desfăşurat pe faţadă un steag al Ucrainei şi un banner cu mesajul "Această proprietate a fost eliberată", relatează Reuters, potrivit Agerpres

Anarhiştii au pătruns în locuinţa din Belgrave Square, o zonă a Londrei în care se află numeroase ambasade străine și au agăţat bannere de ferestrele de la primul etaj al imobilului, a precizat poliţia. În comunicatul lor, anarhiştii au menţionat că imobilul "va servi drept centru de sprijin pentru refugiaţi" şi că şi alte proprietăţi vor fi vizate.

"Ocupând acest imobil, vrem să arătăm solidaritate cu poporul ucrainean, dar şi cu poporul rus care niciodată nu a fost de acord cu această nebunie", se menţionează într-un comunicat al celor care au ocupat ilegal imobilul şi care s-au autointitulat "anarhişti". "Voi ocupaţi Ucraina, noi vă ocupăm pe voi", se mai menţionează în comunicat.

Oligarhul rus Deripaska are mai multe proprietăți în Londra

Marea Britanie a îngheţat bunurile lui Deripaska joia trecută, acesta fiind unul dintre numeroşii oligarhi ruşi vizaţi după invadarea Ucrainei de către Rusia. Deripaska, acţionar la En+ Group, o companie energetică majoră care deţine UC Rusal, unul dintre cei importanţi producători de aluminiu din lume, are o avere estimată la 2 miliarde de lire sterline şi un portofoliu de proprietăţi în Marea Britanie de mai multe milioane de lire, a precizat guvernul de la Londra la momentul respectiv. Marea Britanie susţine că Deripaska este asociat apropiat al guvernului rus şi al preşedintelui Vladimir Putin.

Mai mulți oligarhi ruși au fost sancționați în Rusia. Printre ei, si Roman Abramovici

Regatul Unit a sancţionat în jur de 20 de oligarhi ruşi, printre care Roman Abramovici şi Alişer Usmanov, confiscându-le proprietăţile din Londra şi interzicându-le să intre pe teritoriul ţării.


Despre autor:

Clara Vacaru
Clara Văcaru a revenit in echipa 9am in anul 2022, după o pauză de doi ani. Pasionată de știri de când se știe, a terminat Facultatea de Jurnalism și lucrează în presă de peste 10 ani.
Crede cu tărie că “informația este putere” și visează ca, în viitor, să aibă o afacere în domeniul educației.
Mai multe

Ultima actualizare: 15 Martie 2022 - 10 : 03

Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.