Papa Francisc a adresat un mesaj de încetare a războiului din Ucraina în timpul slujbei sale săptămânale de duminică. Episcopul Romei a îndemnat la pace și oprirea ostilităților asupra civililor.

Papa Francisc solicită pacea între cele două țări

În timpul slujbei săptămânale de duminică, Papa Francisc a abordat subiectul războiului din Ucraina care se prelungește deja de mai bine de două săptămâni. Cardinalul a făcut apel la pace și la încetarea violenței care se petrece între cele două state.

"Pentru numele lui Dumnezeu, vă cer, opriţi acest masacru", a spus el.

Episcopul a declarat că cei care dau dovadă de acte de violență ostilă îi denigrează numele Domnului.

"Dumnezeu este doar Dumnezeul păcii, nu al războiului, iar cei care susţin violenţa îi profanează numele".

La începutul războiului, Papa Francisc a afirmat că cei care fac război "uită de umanitate".


Despre autor:

Valentina Podgorneac
Valentina Podgorneac este originară din Republica Moldova și la vârsta de doar 16 ani a ales să se mute la București pentru a-și continua studiile liceale. În anul 2017 a absolvit un colegiu cu profil economic, însă pasiunea pentru scris a fost mult mai puternică decât orice altă dorință. În timpul studiilor a redactat comunicate de presă în cadrul Organizației Studenților și Elevilor Basarabeni din București. A efectuat stagii de practică la agenția de presă RADOR și la Biroul de Comunicare al Ministerului Educației, acumulând multe informații și sfaturi utile pentru viitoarea sa carieră. A urmat un Curs de Dicție și Discurs Public cu Veronica Coberman, mentor în comunicare.

Valentina Podgorneac este absolventă a Facultății de Jurnalism și Științele Comunicării din cadrul Universității București, iar de mai bine de un an face parte din familia 9AM. Iubește să știe tot ce mișcă, să fie informată, și la rândul ei, să informeze și pe alții, deoarece un om informat este un om puternic. Pentru ea, scrisul nu este doar o pasiune, ci un stil de viață.
Mai multe

Ultima actualizare: 13 Martie 2022 - 04 : 03

Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.