Belarus va transfera soldați la hotare cu Ucraina, însă dă asigurări că acest lucru nu face parte din pregătiri pentru intrarea în război împotriva Ucrainei.

Belarus trimite soldați la graniță cu Ucraina

Autoritățile din Belarus au anunțat că vor trimite 5 batalioane-grupări tactice la granița cu Ucraina pentru a înlocui soldații care ocupă pozițiile la moment în acea zonă. Decizia a fost anunțată de Ministerul Apărării din Belarus pe canalul său de Telegram. Belarus a dat asigurări că acest lucru nu este o pregătire pentru intrarea în război contra Ucrainei, susținând Federația Rusă.

Primul adjunct al ministrului apărării al Republicii Belarus, generalul-maior Viktor Gulevich, a declarat că cinci grupuri tactice de batalion se află la granița de sud a Belarusului împreună cu polițiștii de frontieră cu scopul de recunoaștere, patrulare, pază și apărare a zonele rutiere.

„În viitorul apropiat, este planificată înlocuirea lor cu cinci grupuri tactice de batalion”, se arată în raport.

„Mișcarea trupelor nu are nicio legătură cu pregătirea și cu atât mai mult cu participarea militarilor belaruși la o operațiune militară specială pe teritoriul Ucrainei”, asigură Gulevich.


Despre autor:

Valentina Podgorneac
Valentina Podgorneac este originară din Republica Moldova și la vârsta de doar 16 ani a ales să se mute la București pentru a-și continua studiile liceale. În anul 2017 a absolvit un colegiu cu profil economic, însă pasiunea pentru scris a fost mult mai puternică decât orice altă dorință. În timpul studiilor a redactat comunicate de presă în cadrul Organizației Studenților și Elevilor Basarabeni din București. A efectuat stagii de practică la agenția de presă RADOR și la Biroul de Comunicare al Ministerului Educației, acumulând multe informații și sfaturi utile pentru viitoarea sa carieră. A urmat un Curs de Dicție și Discurs Public cu Veronica Coberman, mentor în comunicare.

Valentina Podgorneac este absolventă a Facultății de Jurnalism și Științele Comunicării din cadrul Universității București, iar de mai bine de un an face parte din familia 9AM. Iubește să știe tot ce mișcă, să fie informată, și la rândul ei, să informeze și pe alții, deoarece un om informat este un om puternic. Pentru ea, scrisul nu este doar o pasiune, ci un stil de viață.
Mai multe

Ultima actualizare: 12 Martie 2022 - 05 : 03

Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.