Premierul Naftali Bennett l-a îndemnat pe președintelui ucrainean, Vladimir Zelenski, să accepte cerințele președintelui rus, Vladimir Putin pentru a pune capăt războiului.

Zelenski, îndemnat de Bennett să accepte condițiile lui Putin

Cei doi au avut o discuție telefonică, potrivit unui oficial din guvernul ucrainean. În urma conversației, Zelenski a refuzat să urmeze sfatul lui Bennett.

Apelul telefonic ar fi fost inițiat de Bennett. „Dacă aș fi în locul tău, m-aș gândi la viața oamenilor mei și aș accepta oferta”, a spus Bennett. Zelenski i-a răspuns scurt: „Te aud”.

„Bennett ne-a spus să ne predăm. Nu avem nicio intenție să facem acest lucru. Știm că oferta lui Putin este doar începutul”, a spus oficialul ucrainean.

Ce cred oficialii ucraineni despre implicare lui Bennett

Bennett s-ar fi oferit să medieze conflictul dintre cele două țări, însă tot ce face este să funcționeze ca o cutie poștală care doar transmite mesaje între cele două părți. Potrivit oficialului, un mediator trebuie să încerce să pună capăt conflictului între cele două state și să facă propriile oferte.

„Nu avem nevoie de cutie poștală”, a spus oficialul. "Avem destule. Dacă Bennett vrea să fie neutru și să medieze, ne-am aștepta să-l vedem desemnând pe cineva care să lucreze la asta zi și noapte și să încerce să ajungă la un compromis."

Oficialii ucraineni sunt de părere că implicarea lui Bennett medierea Ucrainei și a Rusiei provine din faptul că nu dorește să își exprime o poziție clară cu privire la invazia rusă din Ucraina, deoarece se teme că acest pas va afecta legăturile Israelului cu Rusia.


Despre autor:

Valentina Podgorneac
Valentina Podgorneac este originară din Republica Moldova și la vârsta de doar 16 ani a ales să se mute la București pentru a-și continua studiile liceale. În anul 2017 a absolvit un colegiu cu profil economic, însă pasiunea pentru scris a fost mult mai puternică decât orice altă dorință. În timpul studiilor a redactat comunicate de presă în cadrul Organizației Studenților și Elevilor Basarabeni din București. A efectuat stagii de practică la agenția de presă RADOR și la Biroul de Comunicare al Ministerului Educației, acumulând multe informații și sfaturi utile pentru viitoarea sa carieră. A urmat un Curs de Dicție și Discurs Public cu Veronica Coberman, mentor în comunicare.

Valentina Podgorneac este absolventă a Facultății de Jurnalism și Științele Comunicării din cadrul Universității București, iar de mai bine de un an face parte din familia 9AM. Iubește să știe tot ce mișcă, să fie informată, și la rândul ei, să informeze și pe alții, deoarece un om informat este un om puternic. Pentru ea, scrisul nu este doar o pasiune, ci un stil de viață.
Mai multe

Ultima actualizare: 12 Martie 2022 - 05 : 03

Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.