Warner Music şi Sony Music, două dintre cele mai mari companii discografice din lume, îşi suspendă activitatea lor promoţională şi de vânzare în Rusia, în semn de protest pentru invazia din Ucraina, relatează vineri EFE.

Mai multe case de discuri se retrag din Rusia

Decizia se alătură celei luate de Universal Music, o altă mare companie din panorama muzicală internaţională, care şi-a încetat activitatea la începutul acestei săptămâni şi şi-a închis birourile din Rusia, dar care va continua să-şi plătească angajaţii.

Warner Music, care gestionează carierele unor artişti ca Madonna, Coldplay şi Jonni Mitchell, a anunţat într-un comunicat că întreruperea activităţii sale presupune sistarea "tuturor proiectelor de dezvoltare, activităţile promoţionale şi de manufacturare a produselor fizice".

Sony Music, a cărei divizie latino reprezintă artişti precum Shakira, Rosalia şi Enrique Iglesias, a anunţat că, pe lângă paralizarea operaţiunilor sale, "va oferi sprijin umanitar" victimelor conflictului. Industria muzicală se alătură astfel sancţiunilor anunţate şi de alte mari companii de divertisment şi de tehnologie.

Ce alte companii au decis să își sisteze activitatea pe piața din Rusia

Live Nation, un gigant al producţiei de spectacole, nu va mai organiza concerte în Rusia, iar platforma Spotify îşi va închide pentru perioadă nedefinită de timp birourile şi va anula toate abonamentele cu plată din această ţară, unde deţine peste un milion de clienţi.

De asemenea, numeroase trupe americane ca The Killers, Green Day şi Iron Maiden şi-au anulat concertele din Rusia. La rândul său Amazon, care are propria platformă muzicală, a blocat accesul online la serviciile sale pentru Rusia şi Belarus.

Amazon urmează astfel exemplul altor mari companii, care au anunţat că îşi suspendă activitatea în Rusia, precum Apple, McDonald's, Coca Cola, alături de marile studiouri de la Hollywood: Disney, Netflix, Universal, Warner Bros. şi Sony Pictures care nu îşi vor mai lansa filmele în această ţară, potrivit Agerpres.

Citeste si:
Netflix introduce suprataxe pentru partajarea parolelor din 2023
Netflix introduce suprataxe...

Despre autor:

Valentina Podgorneac
Valentina Podgorneac este originară din Republica Moldova și la vârsta de doar 16 ani a ales să se mute la București pentru a-și continua studiile liceale. În anul 2017 a absolvit un colegiu cu profil economic, însă pasiunea pentru scris a fost mult mai puternică decât orice altă dorință. În timpul studiilor a redactat comunicate de presă în cadrul Organizației Studenților și Elevilor Basarabeni din București. A efectuat stagii de practică la agenția de presă RADOR și la Biroul de Comunicare al Ministerului Educației, acumulând multe informații și sfaturi utile pentru viitoarea sa carieră. A urmat un Curs de Dicție și Discurs Public cu Veronica Coberman, mentor în comunicare.

Valentina Podgorneac este absolventă a Facultății de Jurnalism și Științele Comunicării din cadrul Universității București, iar de mai bine de un an face parte din familia 9AM. Iubește să știe tot ce mișcă, să fie informată, și la rândul ei, să informeze și pe alții, deoarece un om informat este un om puternic. Pentru ea, scrisul nu este doar o pasiune, ci un stil de viață.
Mai multe

Ultima actualizare: 11 Martie 2022 - 12 : 03

Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.