Prezentatorul unei emisiuni transmise în direct de Zvezda, canalul de televiziune al Ministerulului Apărării din Rusia, a avut o reacție cel puțin ciudată în momentul în care unul dintre invitați a spus că soldații ruși mor în războiul din Ucraina.  

Subiectul războiului din Ucraina este unul extrem de cosmetizat la televiziunile din Rusia. Telespectatorii ruși nu aud cuvântul ”război”, ci ”operațiune speciala”, iar soldații ruși sunt prezentați ca niște eroi ce, prin sacrificiul lor, vor face Rusia să renască.

În timpul unei emisiuni difuzate în direct însă, un invitat a îndrăznit să spună altceva, iar moderatorul nu a întarziat sa reacționeze, aproape panicat. Este vorba despre Vladimir Eranosian, expert al Biroului rus de analiză militaro-politică, care a afirmat la postul tv din Rusia că în Ucraina au murit soldați ruși și i-a îndemnat pe toți invitații din studio să țină un moment de reculegere pentru ei, scrie Digi24.

Replica sa l-a scos din sărite pe moderator, acesta încercând disperat să îl întrerupă pe invitat.

Dialogul stânjenitor de la postul TV a ajuns viral

- Aici sunt multe persoane cu experieță militară, au trecut prin Afganistan și prin campania cecenă și prin Donbas. Acolo chiar sunt băieții noștri și din Donețk, și din Lugansk şi forţele speciale, mor acum, iar ţara noastră...

- Nu, nu, nu, nu, nu vreau să aud asta! Ascultați-mă! Stați! Opriți-vă!, a zis imediat prezentatorul emisiunii, ridicându-se de pe scaun.

- Ascultați! Ei mor oricum! a continuat analistul militar.

- Stați! Opriți-vă! Nu vă puteți opri sau ce?, a țipat prezentatorul.

- Vreau doar ca acum toți să se ridice și să țină un moment de reculegere în memoria lor, prin tăcere măcar...

- Ce faceți?!

- Un minut de tăcere pentru băieții noștri, care oricum luptă pentru Rusia!, a continuat analistul.

Citeste si:
Ce ar fi vrut Ilinca Vandici să fie, dacă nu era prezentatoare:...
Ce ar fi vrut Ilinca Vandici...

- Puteți să îl opriți?

- Și pentru Donbas!, a adăugat invitatul.

- Vă puteți opri acum? Vă voi spune eu ce fac băieții noștri: băieții noștri îi distrug pe nenorociții de naziști.

- Este... - Este corect, dar...

- Lăsați-mă să continui. Este un triumf pentru armele rusești! Este un triumf al armatei rusești. Este renașterea Rusiei! a încheiat isterizat prezentatorul.


Despre autor:

Clara Vacaru
Clara Văcaru a revenit in echipa 9am in anul 2022, după o pauză de doi ani. Pasionată de știri de când se știe, a terminat Facultatea de Jurnalism și lucrează în presă de peste 10 ani.
Crede cu tărie că “informația este putere” și visează ca, în viitor, să aibă o afacere în domeniul educației.
Mai multe

Ultima actualizare: 11 Martie 2022 - 09 : 03

Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.